Hyppää pääsisältöön

Havuja... perkele!

Marjo Matikainen sai ensimmäisen arvokisavoittonsa hiihdon MM-kisoissa Oberstdorfissa 1987. Historiaan jäi hänen huutonsa: "Havuja... perkele!"

Naisten viiden kilometrin kilpailu käytiin vaikeassa kelissä. Väliaikapaikkaa lähestyessään Matikainen vaati ladulle havuja, jotta saisi paakut pois suksiensa pohjista. Selostuksen alta kuuluu osittain Matikaisen huuto: "Havuja, havuja!" Väliaikapaikan ohi päästyään hän manaa vielä äänekkäästi avustajien hitautta. Toiseksi kilpailussa sijoittui Neuvostoliiton Anfisa Reztsova ja kolmanneksi Sveitsin Evi Kratzer.

Kyseessä oli Matikaisen ensimmäinen MM-kulta. Oberstdorfissa hän sijoittui 10 kilometrin kisassa hopealle. Matikainen uusi viiden kilometrin voittonsa Calgaryn olympialaisissa seuraavana vuonna. Vuonna 1989 hän hiihti Lahden MM-kisoissa kaksi kultaa ja yhden hopeamitalin.

Tietolaatikko

HUOM: Valitettavasti MM-kisavideot ovat sopimusehtojemme johdosta katseltavissa vain Suomessa ja suomalaisten palvelimien kautta.
OBS: På grund av våra kontraktsvillkor är VM-tävlingsvideorna tyvärr endast tillgängliga i Finland och via finska servrar.
NOTE: Due to the terms of our agreements videos containing WCH material are unfortunately only available in Finland and via Finnish servers.

Kommentit