Hyppää pääsisältöön

Puikkosesta suurmäen mestari Lahdessa 1989

Jari Puikkonen saavutti toisen henkilökohtaisen maailmanmestaruutensa Lahden MM-kisojen suurmäen kilpailussa vuonna 1989.

Lahdessa Puikkosen pahimpana uhkaajana oli DDR:n Jens Weissflog. Saksalainen voitti samoissa kisoissa normaalimäen kilpailun.

Weissflog hyppäsi ensimmäisellä kierroksella pisimmän hypyn, joka ylsi 114,5 metriin. Puikkonen oli toiselle kierrokselle mentäessä kakkosena 113,5 metrin loikallaan.

Päätöskierroksella Puikkosen 107 metrin hyppy riitti voittoon. Suomella oli ennen Weissflogin hyppyä peräti kolmoisjohto, mutta saksalainen onnistui kiilautumaan hopealle.

Kolmannen ja neljännen sijan veivät Matti Nykänen ja Ari-Pekka Nikkola.

Tietolaatikko

HUOM: Valitettavasti MM-kisavideot ovat sopimusehtojemme johdosta katseltavissa vain Suomessa ja suomalaisten palvelimien kautta.
OBS: På grund av våra kontraktsvillkor är VM-tävlingsvideorna tyvärr endast tillgängliga i Finland och via finska servrar.
NOTE: Due to the terms of our agreements videos containing WCH material are unfortunately only available in Finland and via Finnish servers.

  • Tehtaankadun poliisimurhat järkyttivät kansaa 1997

    Steen Christensen surmasi kaksi poliisia ryöstön jälkeen.

    Koko Suomi järkyttyi, kun tanskalainen Steen Christensen surmasi teloitustyylillä kaksi suomalaista poliisia Helsingissä Tehtaankadulla 22.10.1997. Hän oli vähän aiemmin ryöstänyt Hotelli Palacen kassan Helsingin Eteläranta 10:ssä. Saaliikseen Christensen sai vähän yli 6000 markkaa (reilut 1000 euroa).

  • Seilin saarelle matkattiin arkkulaudat mukana

    Saarelle eristettiin spitaalisia ja mielisairaita.

    Turun saaristossa sijaitseva idyllinen ja vehreä Seilin saari kätkee sisäänsä hautausmaan ja monta karua kohtaloa. Saarelle perustettiin 1600-luvulla sairaala spitaalisille. Tosin lääkäreitä tai hoitoa ei ollut, perillä odotti vain eristys ja sopivaa maata hautuumaaksi. Myöhemmin Seilissä toimi naisille tarkoitettu mielisairaala. Terveen ja hullun raja oli häilyvä ja riippui usein yhteiskuntaluokasta.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto