Hyppää pääsisältöön

Mietaa jäi puusuksilla kakkoseksi

Hiihdon MM-kisoissa Falunissa 1974 käytiin katkera kamppailu lasikuitu- ja puusuksien välillä. Se huipentui Juha Miedon ja Thomas Magnussonin kaksintaisteluun.

Suomalaiset käyttivät Falunissa vielä vanhanaikaisia välineitä. Miesten 30 kilometrin kilpailu suoritettiin Miedon lempiolosuhteissa eli vesikelillä, mutta Ruotsin Thomas Magnussonin voitti kisan uudenaikaisilla lasikuitusuksillaan.

Jo 20 kilometrin kohdalla Magnusson oli kirkkaasti johdossa 39 sekunnin erolla Mietoon. Lopussa marginaalia oli yli 50 sekuntia. Ruotsin edellinen 30 kilometrin arvokisavoitto oli niinkin kaukaa kuin vuoden 1960 olympialaisista.

Juha Mieto oli kisojen paras suomalainen. Helena Takalon ohella hän oli myös Suomen ainoa mitalisti.
Miesten pikamatkalla Mieto sijoittui neljänneksi.

Tietolaatikko

HUOM: Valitettavasti MM-kisavideot ovat sopimusehtojemme johdosta katseltavissa vain Suomessa ja suomalaisten palvelimien kautta.
OBS: På grund av våra kontraktsvillkor är VM-tävlingsvideorna tyvärr endast tillgängliga i Finland och via finska servrar.
NOTE: Due to the terms of our agreements videos containing WCH material are unfortunately only available in Finland and via Finnish servers.

Kommentit
  • Haapa klapisee ja sumu pitää ääntä Tiina Harpfin lastenkuunnelmissa

    Tiina Harpf jätti puumerkkinsä Lasten Radion seikkailuihin

    Mustan myllyn mestari ja Velhojuuri ovat esimerkkejä Yle Areenassa olevista lastentuotannoista, jotka Tiina Harpf ohjasi Yleisradiolle 1980-luvulla. Harpfin kuunnelmat klapisevat, helisevät, ja joskus niissä soi aimo annos hiljaisuutta. Juonenkäänteistä löytyy mustaa magiaa ja noitavainoja sekä seikkailunriemua. Päähenkilöitä johdattaa usein uteliaisuus.

  • Reino Paasilinna – kiisteltyjen ohjelmien toimittajasta Ylen kiistellyksi pääjohtajaksi

    Toimittaja Reino Paasilinnasta Ylen toimitusjohtajaksi.

    Reino Paasilinna (s. 1939) oli Yleisradion toimittaja ja myöhemmin myös pääjohtaja, jonka toimittamat ohjelmat synnyttivät keskustelua ja lehtiotsikoita. Ohjelmat olivat usein myös sellaisia, jotka eivät miellyttäneet Yleisradion johtoa. Artikkeliin on koottu joitakin esimerkkejä Reino Paasilinnan toimittamista ohjelmista.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto