Hyppää pääsisältöön

Mietaa jäi puusuksilla kakkoseksi

Hiihdon MM-kisoissa Falunissa 1974 käytiin katkera kamppailu lasikuitu- ja puusuksien välillä. Se huipentui Juha Miedon ja Thomas Magnussonin kaksintaisteluun.

Suomalaiset käyttivät Falunissa vielä vanhanaikaisia välineitä. Miesten 30 kilometrin kilpailu suoritettiin Miedon lempiolosuhteissa eli vesikelillä, mutta Ruotsin Thomas Magnussonin voitti kisan uudenaikaisilla lasikuitusuksillaan.

Jo 20 kilometrin kohdalla Magnusson oli kirkkaasti johdossa 39 sekunnin erolla Mietoon. Lopussa marginaalia oli yli 50 sekuntia. Ruotsin edellinen 30 kilometrin arvokisavoitto oli niinkin kaukaa kuin vuoden 1960 olympialaisista.

Juha Mieto oli kisojen paras suomalainen. Helena Takalon ohella hän oli myös Suomen ainoa mitalisti.
Miesten pikamatkalla Mieto sijoittui neljänneksi.

Tietolaatikko

HUOM: Valitettavasti MM-kisavideot ovat sopimusehtojemme johdosta katseltavissa vain Suomessa ja suomalaisten palvelimien kautta.
OBS: På grund av våra kontraktsvillkor är VM-tävlingsvideorna tyvärr endast tillgängliga i Finland och via finska servrar.
NOTE: Due to the terms of our agreements videos containing WCH material are unfortunately only available in Finland and via Finnish servers.

Kommentit

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto