Hyppää pääsisältöön

Janne Tulkki: Rakkaus on sininen

Vicky Leandrosin esittämä L´amour est bleu ei voittanut vuonna 1967 Eurovision laulukilpailua, mutta kappaleesta tuli maailmanluokan hitti.

Tietolaatikko

Säestävävänä orkesterina Pop-Finlandia-orkesteri: Pekka Kuorikoski (kapellimestari, viulu, taustalaulu), Jarmo Nikku (kitara), Jari Nieminen (kitara), Kari Vehkaluoto (basso, taustalaulu), Jouko Nyqvist (koskettimet, puhaltimet, taustalaulu), Susanna Hietala (koskettimet, taustalaulu), Leevi Leppänen (lyömäsoittimet), Vesa Aaltonen (rummut).

André Poppin säveltämä ja Pierre Courin sanoittama Luxemburgin edustuskappale tuli kilpailun neljänneksi, kun voitto meni Isoon-Britanniaan kappaleella Puppet on a string, joka tunnetaan suomeksi nimellä Sätkynukke.

L´amour est blue oli kuitenkin myyntimenestykseltään Britannian Sandy Shaw´ta kovempi, ja se nousi mm. instrumentaaliversiona amerikkalaisen Billboard-listan kärkeen useiksi viikoiksi.

Suomessa laulu tuli tunnetuksi 1960-luvulla Jukka Kuoppamäen esittämänä. Hän on myös suomentanut kappaleen. Myöhemmin laulun ovat levyttäneet mm. Agents ja Yölintu.

Laulava sydän -ohjelmassa vuodelta 2002 laulun tulkitsee Janne Tulkki.

Teksti: Paavo Rytsä

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto