Hyppää pääsisältöön

Helena Takalolle pikamatkan MM-kulta 1978

Helena Takalon ja Hilkka Riihivuoren kaksoisvoitto sekä tieto Speden linkomäen hyväksymisestä nostattivat Salpausselän suomalaistunnelmia vuonna 1978.

Naisten 5 kilometrin olympiavoittaja Helena Takalo kahmi vuonna 1978 kultaa myös Lahden MM-hiihtojen pikamatkalla ja viestissä sekä pronssia 20 kilometrillä. Hän oli 5 kilometrin ensimmäinen suomalainen maailmanmestari

Takalo valittiin vuoden parhaaksi urheilijaksi. Lake Placidin talviolympialaisissa vuonna 1980 hän ylsi vielä 10 kilometrin pronssille.

Lahdessa yhdistetyn hopeaa saavuttanut Sapporon olympiakakkonen Rauno Miettinen puolestaan oli lajin ensimmäinen MM-tason suomalaismitalisti Paavo Korhosen vuoden 1958 maailmanmestaruuden jälkeen.

Adolf Turakainen haastattelee Helena Takaloa, 5 km:n hopeamitalistia Hilkka Riihivuorta sekä Rauno Miettistä.

Lahden kisojen uutisiin kuului niin ikään tieto siitä, että Kansainvälinen hiihtoliitto oli hyväksynyt Spede Pasasen kehittämän linkomäen tasavertaiseksi normaalimäen kanssa. Tuotteen lopullinen kansainvälinen läpimurto jäi kuitenkin tapahtumatta.

Tietolaatikko

HUOM: Valitettavasti MM-kisavideot ovat sopimusehtojemme johdosta katseltavissa vain Suomessa ja suomalaisten palvelimien kautta.
OBS: På grund av våra kontraktsvillkor är VM-tävlingsvideorna tyvärr endast tillgängliga i Finland och via finska servrar.
NOTE: Due to the terms of our agreements videos containing WCH material are unfortunately only available in Finland and via Finnish servers.

Kommentit