Hyppää pääsisältöön

Meediolaulaja Aulikki Plaami, kuolleiden solistien välikappale

Aulikki Plaami alkoi vuonna 1981 saada viestejä henkimaailmasta. Kuolleet laulajat, säveltäjät ja sanoittajat tuottavat musiikkia hänen kauttaan.

Aulikki Plaami sanoo toimivansa henkien instrumenttina. Vuonna 1984 televisoidussa ohjelmassa hän esiintyy mm. Enrico Caruson, Aino Acktén ja Jussi Björlingin välikappaleena.

Aulikin muusikkomies Seppo Plaami puolestaan saa tuonpuoleisesta sävelmiä, joiden takana ovat mm. Chopin, Sibelius ja Beethoven. Tekijät tarkistavat Aulikin kautta, onko sävellys nuotinnettu oikein.

Sanoittajina toimivat esimerkiksi Aleksis Kivi ja F. E. Sillanpää. Teosilmoituksissa kappaleet on kuitenkin merkitty Plaamien nimiin, sillä kirjoittajat eivät halua niistä kunniaa.

Erkki Saksa toimitti vuonna 1984 Plaameista kaksiosaisen, yhteensä 2,5 tuntia pitkän ohjelmakokonaisuuden. Sen ensimmäisessä osassa nähtiin Aulikki ja Seppo Plaamin mediaalinen konsertti. Konserttia seurasi keskustelu, johon ottivat osaa myös säveltäjä Matti "Rag" Paananen sekä psykiatri Markku Siivola.

Tietolaatikko

Aulikki ja Seppo Plaami ovat julkaisseet useita levyjä, jotka sisältävät heidän henkimaailmasta saamiaan sävellyksiä ja sanoituksia. He ovat myös perustaneet Gate of Heaven Chapel -nimisen, Kaliforniaan rekisteröidyn kirkon, jonka suomalainen haara toimii nimellä Kaariporttiystävät.

Kommentit