Hyppää pääsisältöön

Meediolaulaja Aulikki Plaami, kuolleiden solistien välikappale

Aulikki Plaami alkoi vuonna 1981 saada viestejä henkimaailmasta. Kuolleet laulajat, säveltäjät ja sanoittajat tuottavat musiikkia hänen kauttaan.

Aulikki Plaami sanoo toimivansa henkien instrumenttina. Vuonna 1984 televisoidussa ohjelmassa hän esiintyy mm. Enrico Caruson, Aino Acktén ja Jussi Björlingin välikappaleena.

Aulikin muusikkomies Seppo Plaami puolestaan saa tuonpuoleisesta sävelmiä, joiden takana ovat mm. Chopin, Sibelius ja Beethoven. Tekijät tarkistavat Aulikin kautta, onko sävellys nuotinnettu oikein.

Sanoittajina toimivat esimerkiksi Aleksis Kivi ja F. E. Sillanpää. Teosilmoituksissa kappaleet on kuitenkin merkitty Plaamien nimiin, sillä kirjoittajat eivät halua niistä kunniaa.

Erkki Saksa toimitti vuonna 1984 Plaameista kaksiosaisen, yhteensä 2,5 tuntia pitkän ohjelmakokonaisuuden. Sen ensimmäisessä osassa nähtiin Aulikki ja Seppo Plaamin mediaalinen konsertti. Konserttia seurasi keskustelu, johon ottivat osaa myös säveltäjä Matti "Rag" Paananen sekä psykiatri Markku Siivola.

Tietolaatikko

Aulikki ja Seppo Plaami ovat julkaisseet useita levyjä, jotka sisältävät heidän henkimaailmasta saamiaan sävellyksiä ja sanoituksia. He ovat myös perustaneet Gate of Heaven Chapel -nimisen, Kaliforniaan rekisteröidyn kirkon, jonka suomalainen haara toimii nimellä Kaariporttiystävät.

Kommentit
 • Elokuu on raadollinen elokuva ihmissuhteista, alkoholismista ja toteutumattomista unelmista

  Palkittu elokuvaklassikko on nyt pysyvästi Areenassa.

  Elokuu (1956) on Matti Kassilan käsikirjoittama ja ohjaama elokuva, jota pidetään kiistatta yhtenä suomalaisista elokuvaklassikoista. Se pohjautuu Frans Emil Sillanpään samannimiseen kirjaan vuodelta 1941. Elokuva sai ilmestyttyään yhteensä kuusi Jussi-palkintoa ja se edusti Suomea Cannesin elokuvajuhlilla 1957.

 • Kirsi Kunnaksen Tiitiäis-hahmot loikkivat Punni-pupun johdolla kirjasta radioon

  Aino-Maija Tikkanen lukee klassikkosatuja.

  Mistä löytyy korvaton pupu tai kengälle kaveri? Entä miksi prinssit hyppivät toistensa yli? Vuonna 1963 näyttelijä Aino-Maija Tikkanen kertoili Kirsi Kunnaksen rakastettuja Tiitiäisen tarinoita radioaalloille, jotka ovat viimein rantautuneet Areenaan sadunnälkäisten mielikuvitusseikkailijoiden riemuksi.

 • "Hyvä Holkeri!" – Kummelin Saldo oli taloussatiiri lama-Suomesta

  Tynnyripukuinen laman uhri ja aikakauden tutut nimet.

  Lama on vienyt Suomen syvään kriisiin useasti. 1990-luvun alun lama oli monelle kovaa aikaa. Pankkisotkujen myötä korot kipusivat taivaisiin ja moni koki henkilökohtaisen konkurssin. Komediaryhmä Kummeli otti vuosina 1993 ja 1994 kantaa maan tilanteeseen. Syntyi satiirinen sketsisarja Saldo, jossa kiitettiin ja kehuttiin aikakauden tunnetuimpia talousnimiä. Tynnyriasuinen päähenkilö menetti jopa vessanpönttönsä velkojille.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto