Hyppää pääsisältöön

Pirkko Mannolasta Miss Suomi

Matkatoimistovirkailija ja Suomen Trikoo Oy:n mannekiini Pirkko Mannola valittiin Miss Suomeksi helmikuun 2. päivänä 1958.

Allotria-filmin toimittamassa, Jukka Virtasen käsikirjoittamassa Ajan kuvastin -katsauksessa Maj-Britt Heljo arvioi, ettei Miss Suomi -ehdokkaiden joukossa ollut yhtään kansainvälisen luokan kaunotarta mutta kauniita naisia kylläkin.

Missiksi lyhyehkö Mannola vei kisan voiton, ensimmäiseksi perintöprinsessaksi valittiin Eva-Maija Sariola ja toiseksi Anja Hatakka.

Voitto Miss Suomi -kisoissa toi Mannolalle edustuspaikan Miss Eurooppa -kisoihin, joissa hän saavutti neljännen perintöprinsessan tittelin. Se tiesi kielitaitoiselle missille kuukausien edustuskiertuetta Ranskassa.

Persoonallisen kaunis Mannola pääsi misseytensä myötä mm. koelauluihin ja alkoi tehdä laulajanuraa Kullervo Linnan orkesterin kanssa.

Jo pian misseytensä jälkeen hän alkoi olla mukana myös suomalaisissa elokuvissa. Mannola onkin tehnyt merkittävän näyttelijän- ja laulajanuran sekä Suomessa että ulkomailla.

Teksti: Paavo Rytsä