Hyppää pääsisältöön

Hannu Manniselle sprinttikulta Sapporossa

Hannu Manninen taisteli itselleen ensimmäisen henkilökohtaisen maailmanmestaruuden yhdistetyn sprinttikisassa Sapporossa vuonna 2007.

Tietolaatikko

Tulokset: 1) Hannu Manninen 17.40,2. 2) Magnus Moan 17.40,5. 3) Björn Kircheisen 18.09,7. 4) Anssi Koivuranta 18.15,4.
HUOM: Valitettavasti MM-videot ovat sopimusehtojemme johdosta katseltavissa vain Suomessa ja suomalaisten palvelimien kautta.
OBS: På grund av våra kontraktsvillkor är VM-videorna tyvärr endast tillgängliga i Finland och via finska servrar.
NOTE: Due to the terms of our agreements videos containing WCH material are unfortunately only available in Finland and via Finnish servers.

Manninen oli ennen MM-kisoja hallinnut yhdistetyn maailmancupia jo vuosia, mutta henkilökohtainen MM-voitto häneltä vielä uupui.

Yhdistetyn sprinttikisassa suoritettiin ensin hyppyosuus suurmäessä. Sen jälkeen seurasi 7,5 kilometrin hiihtokilpailu.

Mäkiosuuden jälkeen johdossa oli Saksan Björn Kircheisen, moninkertainen nuorten maailmanmestari. Anssi Koivuranta lähti hiihto-osuudelle kakkosena. Manninen oli sijalla yhdeksän, 50 sekuntia Kircheisenia jäljessä.

Lähdön jälkeen Manninen saavutti kärkeä koko ajan. Hän oli puolimatkassa toisena, mutta yhä puoli minuuttia Kircheisenin perässä. Saksalainen alkoi kuitenkin väsähtää, ja 500 metriä ennen maalia Manninen ja Norjan Moan ajoivat hänen ohitseen.

Mannisen voittaessa tiukan kirikamppailun selostajat puhkesivat suoraan huutoon: Suomi oli jo aiemmin samana päivänä voittanut naisten sprinttiviestin, ja mitalijuhlat sen kuin jatkuivat.

Teksti: Jukka Lindfors

Kommentit
 • Elokuu on raadollinen elokuva ihmissuhteista, alkoholismista ja toteutumattomista unelmista

  Palkittu elokuvaklassikko on nyt pysyvästi Areenassa.

  Elokuu (1956) on Matti Kassilan käsikirjoittama ja ohjaama elokuva, jota pidetään kiistatta yhtenä suomalaisista elokuvaklassikoista. Se pohjautuu Frans Emil Sillanpään samannimiseen kirjaan vuodelta 1941. Elokuva sai ilmestyttyään yhteensä kuusi Jussi-palkintoa ja se edusti Suomea Cannesin elokuvajuhlilla 1957.

 • Kirsi Kunnaksen Tiitiäis-hahmot loikkivat Punni-pupun johdolla kirjasta radioon

  Aino-Maija Tikkanen lukee klassikkosatuja.

  Mistä löytyy korvaton pupu tai kengälle kaveri? Entä miksi prinssit hyppivät toistensa yli? Vuonna 1963 näyttelijä Aino-Maija Tikkanen kertoili Kirsi Kunnaksen rakastettuja Tiitiäisen tarinoita radioaalloille, jotka ovat viimein rantautuneet Areenaan sadunnälkäisten mielikuvitusseikkailijoiden riemuksi.

 • "Hyvä Holkeri!" – Kummelin Saldo oli taloussatiiri lama-Suomesta

  Tynnyripukuinen laman uhri ja aikakauden tutut nimet.

  Lama on vienyt Suomen syvään kriisiin useasti. 1990-luvun alun lama oli monelle kovaa aikaa. Pankkisotkujen myötä korot kipusivat taivaisiin ja moni koki henkilökohtaisen konkurssin. Komediaryhmä Kummeli otti vuosina 1993 ja 1994 kantaa maan tilanteeseen. Syntyi satiirinen sketsisarja Saldo, jossa kiitettiin ja kehuttiin aikakauden tunnetuimpia talousnimiä. Tynnyriasuinen päähenkilö menetti jopa vessanpönttönsä velkojille.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto