Hyppää pääsisältöön

Hannu Manniselle sprinttikulta Sapporossa

Hannu Manninen taisteli itselleen ensimmäisen henkilökohtaisen maailmanmestaruuden yhdistetyn sprinttikisassa Sapporossa vuonna 2007.

Tietolaatikko

Tulokset: 1) Hannu Manninen 17.40,2. 2) Magnus Moan 17.40,5. 3) Björn Kircheisen 18.09,7. 4) Anssi Koivuranta 18.15,4.
HUOM: Valitettavasti MM-videot ovat sopimusehtojemme johdosta katseltavissa vain Suomessa ja suomalaisten palvelimien kautta.
OBS: På grund av våra kontraktsvillkor är VM-videorna tyvärr endast tillgängliga i Finland och via finska servrar.
NOTE: Due to the terms of our agreements videos containing WCH material are unfortunately only available in Finland and via Finnish servers.

Manninen oli ennen MM-kisoja hallinnut yhdistetyn maailmancupia jo vuosia, mutta henkilökohtainen MM-voitto häneltä vielä uupui.

Yhdistetyn sprinttikisassa suoritettiin ensin hyppyosuus suurmäessä. Sen jälkeen seurasi 7,5 kilometrin hiihtokilpailu.

Mäkiosuuden jälkeen johdossa oli Saksan Björn Kircheisen, moninkertainen nuorten maailmanmestari. Anssi Koivuranta lähti hiihto-osuudelle kakkosena. Manninen oli sijalla yhdeksän, 50 sekuntia Kircheisenia jäljessä.

Lähdön jälkeen Manninen saavutti kärkeä koko ajan. Hän oli puolimatkassa toisena, mutta yhä puoli minuuttia Kircheisenin perässä. Saksalainen alkoi kuitenkin väsähtää, ja 500 metriä ennen maalia Manninen ja Norjan Moan ajoivat hänen ohitseen.

Mannisen voittaessa tiukan kirikamppailun selostajat puhkesivat suoraan huutoon: Suomi oli jo aiemmin samana päivänä voittanut naisten sprinttiviestin, ja mitalijuhlat sen kuin jatkuivat.

Teksti: Jukka Lindfors

Kommentit

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto