Hyppää pääsisältöön

Juice & Grand Slam: Luonas kai olla saan

Juicen parisuhdelaulujen klassikko kuultiin Grand Slam -yhtyeen kiertueen päätöskonsertissa Nivalan Tuiskulan urheilutalolla vuonna 1983.

Oheinen konsertti on taltioitu 19. marraskuuta 1983. Televisiossa se nähtiin seuraavan vuoden helmikuussa.

Ohjelmatietojen mukaan kyseessä oli vuonna 1981 perustetun Grand Slamin jäähyväiskiertueeksi. Bändi osoittautui kuitenkin Juicen kokoonpanoista pitkäikäisimmäksi. Se keikkaili vuoteen 1986 asti, mutta levytti vielä vuoteen 1991 asti.

Luonas kai olla saan julkaistiin alun perin levyllä Keskitysleirin ruokavalio vuonna 1976. Siitä on julkaistu kolme eri liveversiota albumeilla Kuopio - Iisalmi - Nivala (1984), Manserockin legendat (1999) ja Klassikoiden ilta (2004).

Teksti: Jukka Lindfors

  • Tehtaan varjossa – työläisnuorukaisen pyrkimys henkiseen kasvuun

    Toivo Pekkasen läpimurtoteos neliosaisena sarjana.

    Tehtaan varjossa on työläiskirjailijana tunnetun Toivo Pekkasen osin omaelämäkerrallisia aineksia sisältävään läpimurtoteokseen perustuva neliosainen tv-elokuva. Sisällissodan jälkeiseen aikaan sijoittuva romaani ilmestyi 1932.

  • Kapea vyötärö ja muhkea kellohelma – ompele itsellesi 1950-luvun mekko!

    Anna-Liisa Tiluksen mekon kaavat tässä artikkelissa.

    Maaseudulta maailmalle -ohjelman ensimmäisessä osassa Anna-Liisa Tiluksen yllä on pehmeästä villakankaasta tehty mekko. Tästä artikkelista löydät kaavat ja ohjeet 1950-luvun mukaisen mekon tekemiseen! Maaseudulta maailmalle -sarja Areenassa Anna-Liisa Tiluksen yllä nähtävä mekko on aito 1950-luvun vaate, joka löytyi Ylen puvustosta. Sen materiaalina on käytetty pehmeää villakangasta.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto