Hyppää pääsisältöön

Miesten suruviesti Lahdessa 2001

Vuoden 2001 MM-hiihdoissa Suomi voitti miesten viestin ensi kertaa lähes 50 vuoteen. Ilo jäi lyhyeksi, kun kolme joukkueen hiihtäjää jäi kiinni dopingista.

Viestin kolmannella osuudella Thomas Alsgaard ja Sami Repo tempautuivat selvästi irti muusta joukosta. Norja ja Suomi tulivat viimeiseen vaihtoon miltei peräkkäin.

Ankkuri Mika Myllylä siirsi Suomen kisan johtoon. "Norja tulee kuin hidastetussa filmissä", riemuitsivat selostajat. Myllylä ehtikin maaliin reilulla erolla Tor Arne Hetlandiin.

Jari Isometsän dopingkäry oli viestiä hiihdettäessä jo tiedossa. Viestikilpailua seuranneina päivinä jäi kiinni myös Janne Immonen. Harri Kirvesniemen ja Mika Myllylän nimet julkistettiin 6. maaliskuuta.

Dopingrikkomuksen tähden kauan kaivattu viestikulta meni Norjaan. Ruotsi sai hopeaa, ja kolmanneksi sijoittui Saksa.

Kommentit
  • Haapa klapisee ja sumu pitää ääntä Tiina Harpfin lastenkuunnelmissa

    Tiina Harpf jätti puumerkkinsä Lasten Radion seikkailuihin

    Mustan myllyn mestari ja Velhojuuri ovat esimerkkejä Yle Areenassa olevista lastentuotannoista, jotka Tiina Harpf ohjasi Yleisradiolle 1980-luvulla. Harpfin kuunnelmat klapisevat, helisevät, ja joskus niissä soi aimo annos hiljaisuutta. Juonenkäänteistä löytyy mustaa magiaa ja noitavainoja sekä seikkailunriemua. Päähenkilöitä johdattaa usein uteliaisuus.

  • Reino Paasilinna – kiisteltyjen ohjelmien toimittajasta Ylen kiistellyksi pääjohtajaksi

    Toimittaja Reino Paasilinnasta Ylen toimitusjohtajaksi.

    Reino Paasilinna (s. 1939) oli Yleisradion toimittaja ja myöhemmin myös pääjohtaja, jonka toimittamat ohjelmat synnyttivät keskustelua ja lehtiotsikoita. Ohjelmat olivat usein myös sellaisia, jotka eivät miellyttäneet Yleisradion johtoa. Artikkeliin on koottu joitakin esimerkkejä Reino Paasilinnan toimittamista ohjelmista.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto