Hyppää pääsisältöön

Juhani Palmu - taiteentekijä tuulessa ja tyvenessä

Kiistelty ja kiitetty taidemaalari Juhani Palmu puhuu elämästään ja taiteestaan. Palmu tunnetaan suomalaisten kriitikoiden arvostelemana, suuren yleisön suosikkina. ”Aika näyttää, mitä tekoa kukin on”, sanoo Palmu.

Tietolaatikko

Tammikuun 1. päivänä 2010 Juhani Palmu joutui legioonalaistaudin johdosta tehohoitoon nizzalaisessa sairaalassa.

Ensimmäisen öljyvärimaalauksensa isoisänsä vintillä 11-vuotiaana maalannut Juhani Palmu (s. 1944) muistelee ohjelmassa lapsuuttaan ja kodin asettamia vaatimuksia taiteen tekemisessä. Kasvatukseen kuului jo varhaisessa vaiheessa piirustusopintoja.

Palmu puhuu myös myöhemmistä vaiheistaan kansainvälisten gallerioiden taiteilijana. Kansainvälinen ura alkoi Pariisin näyttelystä vuonna 1986. ”Suuri yleisö on aina ollut lämmin kannattajani. Niillä eväillä olen mennyt maailmalle”, sanoo Palmu.

Palmun tuotanto koostuu maalauksista ja grafiikasta. Eteläpohjalaisten maisemamaalausten lisäksi semantiikasta kiinnostunut taiteilija tunnetaan myös symbolistisista aiheistaan.

Palmu on opiskellut taidemaalari Onni Ojan yksityisoppilaana sekä Kölnin ammattikorkeakoulussa. Hänen ensimmäinen näyttelynsä oli vuonna 1972.

Juhani Palmu asuu ja työskentelee nykyään Nizzassa, Ranskassa.

Teksti: Rita Landström

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto