Hyppää pääsisältöön

Mika matkalla maineeseen

Mika Myllylä aloitti hiihtämisen 5-vuotiaana ruotsalaisen parkkipaikan takana kulkevalla ladulla. Voitokkaiden Ramsaun MM-kisojen jälkeen vuonna 1999 mies oli valmis lopettamaan hiihtouransa. Ura jatkui kuitenkin surullisen kuuluisiin Lahden MM-hiihtoihin.

Neljällä mitalillaan Myllylä oli Lillehammerin menestynein suomalainen mieshiihtäjä. Hänen paras saavutuksensa oli 50 kilometrin hopea.

Kolmellakymmenellä kilometrillä ei olympiamitaleita ollut saatu sitten vuoden 1968, ja Aki Karvosen 50 kilometrin pronssistakin oli aikaa kymmenen vuotta.

Myllylän varsinainen "ura" alkoi 12-kesäisenä Haapajärvellä. Ihanteena oli silloin Juha Mieto, eikä idoli ollut vieläkään vaihtunut.

Vuonna 2006 Mika Myllylä kertasi hiihtouraansa Petri Kuikan radiohaastattelussa. Ohjelmassa Myllylä kertoo urheilukipinän loppuneen jo Ramsaun MM-kisoissa vuonna 1999. Myllylä voitti Ramsaun MM-kisoissa kolme kultaa ja yhden hopean. Vuotta aiemmin hän oli voittanut olympiakultaa Naganossa.

"Ramsaun jälkeen tuli sellainen tunne, että pitäisi lopettaa. Ajattelin, että tämä ei voi enää antaa mitään ja olen saavuttanut kaiken. Se ajoi minut sellaiseen henkiseen romukoppaan", Myllylä kertoo.

Teksti: Jukka Lindfors, Emilia Kemppi ja Yle Urheilu

Kommentit