Hyppää pääsisältöön

Pekka Koskela, luistelija

Pekka Koskela on 2000-luvun menestynein pikaluistelijamme. Hän palautti Suomen MM-mitalikantaan yli kolmenkymmenen vuoden tauon jälkeen.

Seinäjokelainen Pekka Koskela (s. 1982) teki historiaa joulukuussa 2004 voittamalla ensimmäisenä suomalaisena pikaluistelun maailmancupin osakilpailun.

Voiton myötä sponsorikandidaatteja oli äkkiä siihen malliin, että ammattilaisura alkoi jo vaikuttaa järkevältäkin haaveelta.

Ulkomailla kummasteltiin, miten hallittomasta maasta noustaan maailman huipulle.
Selitykseksi Koskela tarjosi pohjalaisen peräänantamattomuuden. Vuonna 2008 tehdyssä henkilökuvassa Koskela
kumppaneineen harjoittelee luistelua suolla ja soramontulla.

Vuoden 2005 matkakohtaisissa MM-kisoissa Koskela otti 1000 metrillä pronssia. Se oli ensimmäinen suomalainen pikaluistelumitali sitten Leo Linkoveden vuoden 1972 sprinttivoiton.

Torinon olympialaiset vuonna 2006 olivat Koskelalle pettymys. Mitalisuosikki jäi 500 metrillä 10:nneksi ja 1000 metrillä 31. sijalle.

Sprinttereiden MM-kisoissa 2007 Koskela sen sijaan kiisi hopealle. Saman vuoden marraskuussa hän piirsi jälleen nimensä Suomen luisteluhistoriaan tekemällä 1000 metrin maailmanennätyksen. Koskelasta tuli näin viides suomalainen ME-luistelija.

Teksti: Jukka Lindfors

Tietolaatikko

Pekka Koskelan ensimmäinen kansainvälinen mitalisaavutus oli pronssisija nuorten MM-kisoissa vuonna 2000.
Vuonna 2006 hän voitti maailmancupin osakilpailuissa kahdesti 500 metrillä ja kerran 1000 metrillä.
Vuonna 2007 Koskela teki historiaa myös nousemalla ensimmäisenä suomalaisena maailmancupin johtoon.
HUOM: Ohjelma "Pekka Koskela - luistelija" sisältää kuvamateriaalia, joka sopimusehtojemme johdosta on katseltavissa vain Suomessa ja suomalaisten palvelimien kautta.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto