Hyppää pääsisältöön

Siunattu hulluus – Aapelin hiljaisen hykerryttävä komedia ihmisestä

Rummukaisen veljekset elokuvassa Siunattu hulluus
Siunattu hulluus -elokuvan Rummukaisen veljekset. Rummukaisen veljekset elokuvassa Siunattu hulluus Kuva: Yle/Antero Tenhunen Siunattu hulluus,Mikko Nousiainen

"Jo lapsena siitä näki, että mykkä siitä tulee tai hullu. Hullu mikä hullu." Toteaa Vilippus Rummukainen veljesarjan nuorimmasta eli Elmeristä. Siunattu hulluus (1975) on tv-elokuva Rummukaisen veljesten matkasta hullujenhuoneelle ja takaisin.

Siunattu hulluus on katsottavissa Areenassa toistaiseksi.

Siunatussa hulluudessa seurataan Rummukaisten veljesten matkaa hullujenhuonelle. Veljessarjan kaksi vanhinta Vilippus ja Ana ovat viisaissa päätelmissään tulleet siihen tulokseen, että nuorin veli on hullu.

Varsinainen älykkö ja syvämietteinen savolaispohdiskelija on keskimmäinen veljeksistä eli Vilippus. Hän yrittää pitää Elmerin kaidalla tiellä, kun veljekset matkalla törmäävät kauniiseen piikatyttö Ruusaan. Vilippuksen ohjeet eivät Elmeriin auta.

Loppujen lopuksi matka ei päätykään hullujenhuonelle, vaan takaisin veljesten kotitalolle. Eikä matkalaisia olekaan enää kolme vaan neljä.

Traktorilla tehty matka on vaiherikas. Veljekset kohtaavat mm. vankikarkurin, joka varastaa Anan takin. Myöhemmin samainen "hyvän perheen poika" löytyy saarnaamasta kylän väelle.

Siunatun hulluuden on kirjoittanut nimimerkki Aapeli eli Simo Puupponen vuonna 1948. Puupponen syntyi Kuopiossa vuonna 1915. Hän toimi sekä kirjailijana että sanomalehtimiehenä. Hänen ominaispiirteensä oli salaviisauksilla höystetty savolaishuumori.

Käsikirjoituksen Romaanin pohjalta kirjoittivat Panu Rajala ja Rauni Mollberg, joka myös ohjasi elokuvan Siunattu hulluus vuonna 1975.

Otteita Siunatusta hulluudesta

Lisää ohjelmasta

Keskustele