Hyppää pääsisältöön

Teräsvilla haastattelussa

Ruokoskelainen heavy-yhtye Teräsvilla on ponnistellut päästäkseen esiintymään Tavastia-klubilla. Toive on nyt toteutunut, ja demokin on julkaistu.

Tietolaatikko

Studio Impossible oli MTV3:n vuonna 2006 lähettämä 15-osainen viihdesarja, jossa näyttelivät Kari Hietalahti, Niko Saarela, Peter Franzén, Lotta Lindroos ja Katja Kukkola. Sarjassa esittäytyivät heviyhtye Teräsvillan lisäksi mm. SIG-pyöräilijä ja Riki Sorsan veli. Sarjasta julkaistiin DVD vuonna 2007.

Panun ja Pykäläisen pyrintöjä saatiin vuonna 2006 seurata ohjelmassa Studio Impossible. Metallimiesten sinnikkyys vei heidät myös Ylen Lista-ohjelman vieraiksi.

Bändi luovuttaa juontaja-Simolle demonsa 2,5 euron hintaan. Bändin single "Teräsvilla metalliarmeija (ei tunne armoa) nousi keväällä 2006 myyntitilaston 5. sijalle.

Tavastian-keikkaa on tähän asti hidastanut kännykässä olevan puheajan vähäisyys. Ei ole päästy soittelemaan takaisin Merimaan Jussille.

Mukana keskustelussa on laulaja Ninja Sarasalo, jolle Teräsvilla esittää naistenpäivän tervehdyksensä.

Teksti: Jukka Lindfors

  • ”Tervetuloa rahinan pariin!” – Kansanmusan legendat ja kadonneet taitajat tallentuivat Ylen muinaisille pikalevyille

    1930-luvun ääniaarteita sarjassa Ylen kansanmusiikkipatinaa.

    Suorakaiverruslevyt olivat aikanaan mullistava äänitystekninen uutuus. Niille tallentuivat 1930–1950-lukujen suomalaisen juurimusiikin tärkeimmät osaajat, osa heistä myöhempiä folklegendoja, jotkut unohdettuja, monet jo tuolloin katoamassa olleen maailman viimeisiä edustajia. Ylen varastoihin unohtuneet ääniaarteet nostettiin vuonna 1991 päivänvaloon sarjassa Ylen kansanmusiikkipatinaa, joka on nyt kokonaan kuunneltavana Elävässä arkistossa ja Yle Areenassa.

  • Suomalaiset taistelivat puukot tanassa vapaan Viron puolesta 1919

    Liki 4 000 suomalaista soti Viron vapaussodassa.

    Loppuvuodesta 1918 puhjennut Viron vapaussota sai lähes neljätuhatta suomalaista ylittämään Suomenlahden taistellakseen siellä vapaaehtoisjoukoissa bolševismia vastaan. Osa lähteneistä oli vasta kouluikäisiä nuorukaisia. Vuonna 1993 valmistunut Untamo Eerolan ytimekäs dokumentti antaa puheenvuoron sekä heille itselleen sekä virolaisille: millaisen hengen vallassa sotaa käytiin entä millaisista teoista suomalaiset Virossa muistetaan? Dokumentti sisältää runsaasti arvokasta arkistomateriaalia.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto