Hyppää pääsisältöön

Hermanni tekee hammastaikoja

Pelle Hermannilla on tuskallinen hammassärky. Onneksi avuksi löytyy äitiliinin hammastaikaresepti. Reinikaismainen poliisi kuitenkin epäilee Hermannin taikatavaroiden metsästystä varasteluksi.

Äitiliinin kirjoittaman reseptin mukaan hammastaikaan tarvitaan hevoisenhäntäjouhi, hyvän ystävän kenkä, kullanmurun lettinauha ja kolme hyppysellistä maantien tomua.

Sirkus Hepokatin pihamaalle ilmestynyt poliisi seuraa epäluuloisena, kun Hermanni keräilee talteen Maxin kengän, Sylvian pitsinenäliinan ja näyttääpä noukkivan valtion maatakin.

Onneksi tarkkasilmäinen poliisimies tunnistaa myös pahanlaisen hammassäryn ja kaiken lisäksi vaimo on vielä hammaslääkäri. Ja kun aviopari tunnustautuu vielä suureksi sirkustaiteen ystäväksi, on Hermannin hampaallekin viimein luvassa helpotusta.

Kommentit
  • Uuden musiikin ilotulitusta jo kymmenen tuotantokauden verran – katso UMK:n finaaliesitykset kautta aikojen

    Elävän arkiston kooste UMK:sta vuosien varrelta.

    Uuden Musiikin Kilpailu (UMK) järjestettiin ensimmäistä kertaa vuonna 2012, jolloin se korvasi Yleisradion perinteisen Euroviisukarsinnan. UMK on tuonut kansan eteen esiintyjiä niin pystymetsästä kuin koko kansan tuntemista tähdistä. Vuonna 2021 UMK järjestetään kymmenennen kerran ja sen kunniaksi Elävä arkisto on koostanut tähän artikkeliin kaikki esitykset vuosien varrelta. Ota mukava asento ja laita korvat hörölle – tervetuloa uuden musiikin kuplaan!

  • Pieni suuri Heinola, karismaattinen Suomen läpikulkupiste

    Heinolan kaupungilla on tarinoita kerrottavanaan.

    Heinolan sijainti Suomen tieverkoston solmukohdassa johtaa monet kulkemaan tuon Päijät-Hämeessä sijaitsevan siltojen kaupungin poikki, mutta lyhyt silmäys harvemmin tutustuttaa ketään laajemmin paikkakunnan saloihin. Pienestä koostaan huolimatta Heinolan historia kätkee sisäänsä muutakin kuin vain kunnian ohikulkupaikkana, josta todistavat tähän kootut video- ja audiotaltioinnit.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto