Hyppää pääsisältöön

Korkkijalalla koreasti

Helsinkiläinen Korkkijalka oli 80-luvun tunnetuin kelttimusiikin yhtye Suomessa. Sen nimen alkuperää ihmeteltiin televisio-ohjelmassa vuonna 1984.

Shandrum-nimellä aloittanut yhtye teki vuonna 1983 musiikin Intiimiteatterin esittämään Brendan Behanin Richardin Korkkijalka -näytelmään. Kappaleet levytettiin, ja koska levy-yhtiö halusi kokoonpanolle suomenkielisen nimen, Shandrumista tuli Korkkijalka.

Solistikseen Korkkijalka sai vuonna 1984 irlantilaisen Harry Bentin. Bändissä ovat olleet mukana lukuisat tunnetut juurimusiikin veteraanit, kuten Timo Vakkilainen, Markku Lauren, Kari Reiman, Kalle Jämsen, Christian Nilson ja Petri Hakala.

Korkkijalka levytti 80-luvulla myös ex-Dingo-solisti Pertti Neumannin kanssa.

Pianonvartija-ohjelmassa kuullaan mm. cajun-versio tutusta Jambalaya-teemasta.

Teksti: Jukka Lindfors