Hyppää pääsisältöön

Emma Salokoski ja Quintessence: 30th Hour

Kun Emma Salokoskelta tiedusteltiin, miten Quintessencen musiikkia pitäisi oikein tanssia, hän vastasi: "Mieluiten pöydillä."

Tietolaatikko

30th Hour. Säv. ja san. Quintessence.

Quintessencen tyylikästä mutta tanssittavaa musiikkia on kutsuttu "nu-jazziksi" tai "nu-souliksi". Se yhdistelee jazzin, soulin, funkin, hiphopin ja modernin tanssimusiikin elementtejä.

Bändi syntyi vuonna 1999 Aki Haaralan, Emma Salokosken ja DJ DharmaOnen drum´n´bass-projektista. Quintessence lähti heti liikkeelle kansainvälisesti: sen ensimmäisen EP:n julkaisi englantilainen levymerkki.

Quintessencen ensimmäinen täyspitkä albumi Talk Less Listen More ilmestyi vuonna 2002. Bändin toinen albumi 5 AM julkaistiin koko Euroopassa ja Japanissa.

Yhtyeen piiristä on noussut monia muitakin kokoonpanoja, mm. Q-Continuum, Ilmiliekki Quartet ja Emma Salokoski Trio/Emma Salokoski Ensemble.

Teksti: Jukka Lindfors

  • ”Tervetuloa rahinan pariin!” – Kansanmusan legendat ja kadonneet taitajat tallentuivat Ylen muinaisille pikalevyille

    1930-luvun ääniaarteita sarjassa Ylen kansanmusiikkipatinaa.

    Suorakaiverruslevyt olivat aikanaan mullistava äänitystekninen uutuus. Niille tallentuivat 1930–1950-lukujen suomalaisen juurimusiikin tärkeimmät osaajat, osa heistä myöhempiä folklegendoja, jotkut unohdettuja, monet jo tuolloin katoamassa olleen maailman viimeisiä edustajia. Ylen varastoihin unohtuneet ääniaarteet nostettiin vuonna 1991 päivänvaloon sarjassa Ylen kansanmusiikkipatinaa, joka on nyt kokonaan kuunneltavana Elävässä arkistossa ja Yle Areenassa.

  • Suomalaiset taistelivat puukot tanassa vapaan Viron puolesta 1919

    Liki 4 000 suomalaista soti Viron vapaussodassa.

    Loppuvuodesta 1918 puhjennut Viron vapaussota sai lähes neljätuhatta suomalaista ylittämään Suomenlahden taistellakseen siellä vapaaehtoisjoukoissa bolševismia vastaan. Osa lähteneistä oli vasta kouluikäisiä nuorukaisia. Vuonna 1993 valmistunut Untamo Eerolan ytimekäs dokumentti antaa puheenvuoron sekä heille itselleen sekä virolaisille: millaisen hengen vallassa sotaa käytiin entä millaisista teoista suomalaiset Virossa muistetaan? Dokumentti sisältää runsaasti arvokasta arkistomateriaalia.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto