Hyppää pääsisältöön

Sanna tapaa idolinsa Kiiran

Luistelija Sanna Mähönen edusti Suomea Special Olympics -talvikisoissa Japanissa keväällä 2005. Ennen kisamatkaa hän tapasi idolinsa Kiira Korven.

Ajankohtaisen Kakkosen jutussa Sanna Mähönen ja Kiira Korpi harjoittelevat yhdessä jäähallissa, Korpi näyttää myös hypyn ja piruetin kisoihin valmistuvalle Sannalle.

Kiira kertoo Sannalle vuoden 2005 EM-kisoista, joissa teki lopullisen läpimurtonsa. Sanna ihailee Kiiran taitoja ja upeita pukuja.

Kehitysvammaisten maailmankisoihin Naganoon lähti Suomesta 20 urheilijaa, jotka osallistuivat alppihiihiihtoon, lumikenkäilyyn, maastohiihtoon ja taitoluisteluun. 22-vuotias Sanna Mähönen oli yksi taitoluistelijoista.

Itse ohjelman esittäminen ei niinkään ole huolettanut urheilijaa, pikemminkin pitkä lentomatka Japaniin. Sitä treenattiin koelennolla Ouluun ja takaisin.

Sanna kilpaili taitoluistelun helpoimmassa tasoryhmässä. Naganoon lähtiessään hänellä oli aikomuksenaan "näyttää ittelleni että mä oon hyvä" ja "valloittaa kaikki, näyttää että mä osaan ja oon reipas".

Naganossa Sanna sijoittui omassa sarjassaan viidenneksi. Ennen suoritusta oli pientä tutinaa, mutta kaikki sujui kuitenkin hyvin: "Mä valloitin kaikki."

Kisamatkastakaan ei olisi tarvinnut etukäteen hermoilla: "Kaikki piti toisistaan huolta, ei tarvinnut jännittää että jää yksin."

Teksti: Paavo Rytsä & Jukka Lindfors

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto