Hyppää pääsisältöön

Mieshiihtäjät juhlivat Lahdessa 1958

Lahden MM-kilpailujen avajaisia vietettiin ilotulituksen ja mäkihyppynäytöksen saattelemana. Presidentti Kekkonen piti avajaispuheen. Suomalainen hiihto eli loistoaikojaan, maastohiihdon ja yhdistetyn miehet ottivat yhteensä kolme kultaa.

Kolmella kympillä voiton vei Kalevi Hämäläinen. Neuvostoliiton Pavel Koltšin otti hopeaa ja Ruotsin Sixten Jernberg pronssia. Seuraavat viisi sijaa olivatkin suomalaisten.

15 kilmometrin matkalla Veikko Hakulinen oli nopein, ja muut mitalit jäivät Koltšinílle ja tämän maanmiehelle Anatoli Šeljukinille.

Viidellä kympillä kulta meni Jernbergille, mutta Hakulinen ja Arvo Viitanen jakoivat muut mitalit. Seuraaviksi sijoittuivat Arto Tiainen ja Eero Kolehmainen.

Miesten kultakavalkadin täydensi yhdistetyn Paavo Korhonen, joka jätti taakseen Norjan Sverre Stenersenin ja Gunder Gundersenin.

Kisatunnelmia esittelevässä filmiotteessa nähdään Suomen joukkueen hiihtäjiä sekä päävalmentaja Veli Saarinen ruokailemassa. Hiihtäjä Veikko Hakulinen valmistautuu kisaan rasvaamalla suksiaan.