Hyppää pääsisältöön

Lavalla Teräsbetoni

Suomen euroviisuedustaja Teräsbetoni on power- tai sankarimetallia soittava yhtye, joka julistaa lauluillaan metallista sanomaa ja elämäntapaa.

Teräsbetoni on perustettu Tampereella vuonna 2002. Kansallinen läpimurto tapahtui viimeistään vuonna 2005 Metallitotuus-nimisen levyn myötä.

Samalla levyllä on myös singlenä kultaa myynyt Taivas lyö tulta, joka on artikkelin toisena videona. Ensimmäinen video, Orjatar, on samaisesta konsertista - YlexPopista kesäkuulta 2005. Festaribiiseinä hyvin toimivat kappaleet ovat tuttuja myös karaokebaareista, joissa suomalaiset nuoret miehet laulavat idoliensa hengessä.

Teräsbetonin menestystarina jatkui myös seuraavana vuonna, jolloin yhtye pokkasi kultalevyn albumista Vaadimme metallia. Ja maaliskuussa 2008 yhtye valittiin Suomen euroviisuedustajaksi kovassa seurassa: taakse jäivät mm. Suomen suosituimpiin artisteihin kuuluva Kari Tapio ja 1990-luvun menestystarina Movetron.

Teksti: Paavo Rytsä

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto