Hyppää pääsisältöön

Jamit studiossa

Studiomuusikoiden jatsijalka alkaa vispata heti, kun kapellimestari kääntää selkänsä. Jamitaltiointi on vuodelta 1962.

Tietolaatikko

Honeysuckle Rose. Säv. Fats Waller.

Kapellimestari Ossi Runne yrittää harjoittaa bändiään etuäänitystä varten, mutta treenit keskeyttää milloin mikäkin kiireellinen asia.

Hänen poissaollessaan muusikot pääsevät toteuttamaan todellista kutsumustaan: jamit polkaistaan oitis käyntiin.

Ohjelmassa nähdään eräitä 1960-luvun työllistetyimpiä tv- ja studiosoittajia, kuten trumpetisti Jörgen Petersen, saksofonistit Unto Haapa-aho ja Seppo Rannikko, pasunisti Juhani Aalto ja pianisti Nacke Johansson. Basisti Erkki Sepän, rumpali Erkki Valasteen ja kitaristi Heikki Laurilan rytmiryhmä painoi jälkensä lukemattomiin aikakauden levytyksiin.

Teksti: Jukka Lindfors

  • Uuden musiikin ilotulitusta jo kymmenen tuotantokauden verran – katso UMK:n finaaliesitykset kautta aikojen

    Elävän arkiston kooste UMK:sta vuosien varrelta.

    Uuden Musiikin Kilpailu (UMK) järjestettiin ensimmäistä kertaa vuonna 2012, jolloin se korvasi Yleisradion perinteisen Euroviisukarsinnan. UMK on tuonut kansan eteen esiintyjiä niin pystymetsästä kuin koko kansan tuntemista tähdistä. Vuonna 2021 UMK järjestetään kymmenennen kerran ja sen kunniaksi Elävä arkisto on koostanut tähän artikkeliin kaikki esitykset vuosien varrelta. Ota mukava asento ja laita korvat hörölle – tervetuloa uuden musiikin kuplaan!

  • Pieni suuri Heinola, karismaattinen Suomen läpikulkupiste

    Heinolan kaupungilla on tarinoita kerrottavanaan.

    Heinolan sijainti Suomen tieverkoston solmukohdassa johtaa monet kulkemaan tuon Päijät-Hämeessä sijaitsevan siltojen kaupungin poikki, mutta lyhyt silmäys harvemmin tutustuttaa ketään laajemmin paikkakunnan saloihin. Pienestä koostaan huolimatta Heinolan historia kätkee sisäänsä muutakin kuin vain kunnian ohikulkupaikkana, josta todistavat tähän kootut video- ja audiotaltioinnit.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto