Hyppää pääsisältöön

Aavikolta Jerusalemiin

"Menneisyys ja nykyisyys nivoutuvat kaikkialla Israelissa yhteen." Matkakertomus vie Negevin autiomaasta Jerusalemiin vuonna 1967.

Matka alkaa Israelin etäläosasta, Arabian ja Siinain autiomaiden väliltä, Negevin aavikolta.

Beduiinien luonnonlaitumilta matkataan Beerseban ja Kuolleenmeren ikiaikaisiin maisemiin.

Matkalla Jerusalemiin tavataan Schweitzer-palkittu lääkäri Benjamin Ben-Assa, ja vieraillaan israelilaisen perheen luona Jerusalemin lähiössä.

Monikulttuurisen ja -kielisen Israelin väestö koostuu suurimmaksi osaksi eri puolilta maailmaa muuttaneista juutalaissiirtolaisista ja heidän jälkeläisistään. Asukkaista 20 prosenttia on arabeja.

Teksti: Rita Landström

  • Tehtaan varjossa – työläisnuorukaisen pyrkimys henkiseen kasvuun

    Toivo Pekkasen läpimurtoteos neliosaisena sarjana.

    Tehtaan varjossa on työläiskirjailijana tunnetun Toivo Pekkasen osin omaelämäkerrallisia aineksia sisältävään läpimurtoteokseen perustuva neliosainen tv-elokuva. Sisällissodan jälkeiseen aikaan sijoittuva romaani ilmestyi 1932.

  • Kapea vyötärö ja muhkea kellohelma – ompele itsellesi 1950-luvun mekko!

    Anna-Liisa Tiluksen mekon kaavat tässä artikkelissa.

    Maaseudulta maailmalle -ohjelman ensimmäisessä osassa Anna-Liisa Tiluksen yllä on pehmeästä villakankaasta tehty mekko. Tästä artikkelista löydät kaavat ja ohjeet 1950-luvun mukaisen mekon tekemiseen! Maaseudulta maailmalle -sarja Areenassa Anna-Liisa Tiluksen yllä nähtävä mekko on aito 1950-luvun vaate, joka löytyi Ylen puvustosta. Sen materiaalina on käytetty pehmeää villakangasta.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto