Hyppää pääsisältöön

Teppo Hauta-aho: H.A.E.

Basisti Teppo Hauta-aho on liikkunut sulavasti niin klassisen musiikin kuin jazzin parissa. Hänen bändinsä esitys on taltioitu YLEn konsertissa vuonna 1970.

Tietolaatikko

H.A.E. Säv. Teppo Hauta-aho.

Teppo Hauta-aho (s. 1941) kuuluu soittajasukupolveen, jonka free-jazz sytytti 1960-luvulla. Samaan aikaan hän soitti Helsingin kaupunginorkesterissa ja opiskeli Sibelius-Akatemiassa.

Jazzpuolella hän työskenteli mm. Pekka Pöyryn ja Paroni Paakkunaisen kanssa. Hauta-ahon, Paakkunaisen, Heikki Sarmannon ja Edward Vesalan Tuohi-kvartetti voitti Montreux´n jazzfestivaalin yhtyesarjan.

Hauta-ahon kansainvälinen ura urkeni kunnolla vasta 80-luvulla. Hän on työskennellyt monien jazzhuippujen, mm. Cecil Taylorin kanssa.

Oheinen esitys on taltioitu Yleisradion tilaussävellysten konsertissa syksyllä 1970.

Teksti: Jukka Lindfors

Kommentit
 • Leijonakuningas Jukka Jalonen

  Jääkiekkovalmentaja Jukka Jalonen haastatteluissa.

  Jääkiekkovalmentaja Jukka Jalosella on taito saada pelaaja loistamaan ja joukkue kukoistamaan. Saavutusten listalla on muun muassa Suomen mestaruus, olympiapronssi ja MM-kulta. Sietäminen ja intohimo, siinä kaksi asiaa, jotka mestarivalmentaja nimeää menestyksen avaimiksi.

 • "Ilman unelmia ei voi elää tulevaisuuteen" – Chilen pakolaiset muistelevat vallankaappauksen kauhuja ja suomalaista solidaarisuutta

  Vuoden 1973 vallankaappaus sai suomalaiset aktivoitumaan.

  11. syyskuuta vuonna 1973 kenraali Pinochetin sotilaat aloittivat vallankaappauksen ja ryhtyivät tuhoamaan Chilen demokraattista järjestelmää. Stadionit muutettiin keskitysleireiksi, ihmisiä vangittiin, kidutettiin ja surmattiin. Elävän arkiston koostamassa artikkelissa entiset pakolaiset kertovat kokemuksiaan vankileireistä, kotiinpaluusta ja suomalaisesta solidaarisuudesta.

 • Chileläisen Alvarezin perheen pakolaisvuosista jäi muistoksi Turun murre – poika Luis palasi asumaan Suomeen

  Vaiheita pakolaisuudesta paluumuuttoon Ylen ohjelmissa.

  Alvarezit pakenivat Chilen syksyn 1973 vallankumouksen jälkeistä kaaosta ja vainoja Suomeen. Viisihenkinen perhe asettui Turkuun yli kymmeneksi vuodeksi, mutta palasi Chileen 1985. Suomeen sydämen siteet luonut vanhin poika Luis muutti kuitenkin takaisin Turkuun opiskelemaan. Perheen vaiheita on tallentunut Ylen ohjelmiin, joissa heitä saatellaan paluumatkalle vanhaan kotimaahan, käydään tapaamassa poliittisesti uudelleen järjestäytyvässä Chilessä sekä kuullaan perheen tarinaa aikuisena Turussa yliopistouran luoneen Luis Alvarezin kertomana.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto