Hyppää pääsisältöön

Teppo Hauta-aho: H.A.E.

Basisti Teppo Hauta-aho on liikkunut sulavasti niin klassisen musiikin kuin jazzin parissa. Hänen bändinsä esitys on taltioitu YLEn konsertissa vuonna 1970.

Tietolaatikko

H.A.E. Säv. Teppo Hauta-aho.

Teppo Hauta-aho (s. 1941) kuuluu soittajasukupolveen, jonka free-jazz sytytti 1960-luvulla. Samaan aikaan hän soitti Helsingin kaupunginorkesterissa ja opiskeli Sibelius-Akatemiassa.

Jazzpuolella hän työskenteli mm. Pekka Pöyryn ja Paroni Paakkunaisen kanssa. Hauta-ahon, Paakkunaisen, Heikki Sarmannon ja Edward Vesalan Tuohi-kvartetti voitti Montreux´n jazzfestivaalin yhtyesarjan.

Hauta-ahon kansainvälinen ura urkeni kunnolla vasta 80-luvulla. Hän on työskennellyt monien jazzhuippujen, mm. Cecil Taylorin kanssa.

Oheinen esitys on taltioitu Yleisradion tilaussävellysten konsertissa syksyllä 1970.

Teksti: Jukka Lindfors

Kommentit
  • Tehtaan varjossa – työläisnuorukaisen pyrkimys henkiseen kasvuun

    Toivo Pekkasen läpimurtoteos neliosaisena sarjana.

    Tehtaan varjossa on työläiskirjailijana tunnetun Toivo Pekkasen osin omaelämäkerrallisia aineksia sisältävään läpimurtoteokseen perustuva neliosainen tv-elokuva. Sisällissodan jälkeiseen aikaan sijoittuva romaani ilmestyi 1932.

  • Kapea vyötärö ja muhkea kellohelma – ompele itsellesi 1950-luvun mekko!

    Anna-Liisa Tiluksen mekon kaavat tässä artikkelissa.

    Maaseudulta maailmalle -ohjelman ensimmäisessä osassa Anna-Liisa Tiluksen yllä on pehmeästä villakankaasta tehty mekko. Tästä artikkelista löydät kaavat ja ohjeet 1950-luvun mukaisen mekon tekemiseen! Maaseudulta maailmalle -sarja Areenassa Anna-Liisa Tiluksen yllä nähtävä mekko on aito 1950-luvun vaate, joka löytyi Ylen puvustosta. Sen materiaalina on käytetty pehmeää villakangasta.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto