Hyppää pääsisältöön

Jyräyksen ja Hessun julkkismylly

"Hyvä julkkis on sellainen, johon tavallinen ihminen voi samaistua", kiteyttää Jyrki Hämäläinen julkkiksen syvimmän olemuksen

Kun Jyrki "Jyräys" Hämäläinen kirjoitti julkkiksista niin Heikki "Hessu" Reijonen toi julkkiksia Suomeen mm. Ritari Ässän sekä Kauniit ja rohkeat.

Julkkisten elämää mm. Suosikin päätoimittajan paikalta seuranneesta Hämäläisestä kehittyi suomalaisen showbusineksen tietosanakirja. Hän ei vain kirjoittanut vaan myös toimi eri tilaisuuksien mmm. juontajana.

Näistä keikoista Hämäläinen oppi, että julkkis voi olla hyvinkin tavallinen yksityiselämässään, vaikka esiintymisen ympärille rakennettu rekvisiitta olisikin näyttävää, koska julkkisten taustalla on suuri taustajoukko managerista lähtien.

Jyräyksen ja Hessun yksi ikimuistoinen yhteiskeikka oli Ritari Ässän Suomen vierailu. Ritari Ässän itävaltalainen manageri, joka tunnettiin nimellä Hitler Jugend, yritti estää Ritari Ässän Suomeen tulon sanomalla, että Suomi on kommunistinen maa.

Rita´ri Ässä kuitenkin vakuuttui Suomen turvallisuudesta. Vierailu järjestyi ja Jyrki Hämäläinen spiikkasi tilaisuuden.

Teksti: Seija Aunila