Hyppää pääsisältöön

Dipolin taidetapahtuma räjäytti tajuntaa 1968

Teekkarien järjestämä taidetapahtuma marssitti näkyville taiteen avantgarden ja undergroundin. Päivien tarkoituksena oli nostaa esiin nuorta taidetta ja näyttää että sitä on paljon.

Tapahtumassa olivat edustettuina poptaide, happening, underground-elokuva, rock, sarjakuvat, tietokonetaide ym. virallisen taidemaailman ulkopuoliset ilmiöt.

Dipolin nähtävyyksiin ja ohjelmistoon kuuluivat mm. ideologiateatteri, tietokonetanssit, "haptinen tila" ja suurta huomiota saanut "sex-tila".

Taidetapahtuman yhteydessä nähtiin mammuttimainen uuden amerikkalaisen elokuvan katsaus. Pohjoismaista avantgardea edusti Robert Jäppisen ja Kjartan Slettemarkin body-art-performanssi, jota säesti ruotsalainen Baby Grandmothers -rockyhtye.

Taidetapahtuman yhteydessä järjestettiin myös musiikkikilpailu, jonka voittajateokset julkaistiin äänilevyllä Pimputusta, posotusta ja pomputusta. Taide-tekniikka-seminaarin aiheena oli mm. taide ja tietokone.

Yleisöä yllytettiin osallistumaan, ja siinä onnistuttiin jopa yli odotusten: osa taidetapahtuman esineistöstä joutui pahoinpitelyn kohteiksi.

Teksti: Jukka Lindfors

Kommentit