Hyppää pääsisältöön
Aihesivun Elävän arkiston blogi pääkuva

Tankki täyteen alkaa - olo kuin jouluaamuna

70-luvun puolivälissä syntyneenä en muista Vilénin perheen ensiesitystä tv:ssä, mutta onneksi sentään uusinnoista olen saanut nauttia.

Tankki täyteen on kuin lapsuudenkoti tai mummola; sitä katsoessa tulee hyvälle tuulelle ja mieleen herää mukavia muistoja. Sarja on hyvä, kun siitä jää eloon arkikieleen istuvia sanontoja. Yksi kaverini muistaa aina lainata mm. sarjan asiakaspalvelukohtauksia.

Kun ruokapöydässä joku pyytää ketsuppia, niin pitää kysyä "päälle vai viereen". Taustalla on Emmin linjaus laittaa mausteet asiakkaille valmiiksi mm. ranskalaisten päälle.  

Huoltamo myytävänä:

yle.fi/elavaarkisto/

Kun jossain saa laihahkoa kahvia, pitää sanoa "Anteeks neiti, mä pyysin kahvia en teetä". Sekin on Emmin säästökampanjasta. Parsi ei liene otollisin jäänmurtokommentti juhlissa, ainakaan kahvia keittäneelle emännälle tai isännälle.

Kun joku menee huussiin esimerkiksi mökillä ja puhutaan rakennelman pimeydestä, pitää kysyä, että "ootko koskaan yrittänyt kynttilä kädessä". Se on puolestaan huoltamoyrittäjä Sulo Vilénin letkautus. Sulolta on jäänyt elämään etenkin lause "Sain halvalla".

Sulo fundeeraa ja korjaa:

yle.fi/elavaarkisto/

Sarjan muistettavin hahmo on kuitenkin kylän suulas konstaapeli Reinikainen, joka sai 1980-luvulla myös oman nimikkosarjansa.

Reinikainen Tankki täyteen -sarjassa:

yle.fi/elavaarkisto/

Reinikainen-tv-sarja:

yle.fi/elavaarkisto/

Tankki täyteen -sarja uusitaan TV2:ssa, ensimmäinen osa Supisuomalainen mykkäkoulu tulee  keskiviikkona 26.3. klo 20. Olo on kuin lapsella jouluaattoaamuna: arvaa mitä on tulossa, muttei malttaisi odottaa. Elävässä arkistossa on nähtävissä sarjan herkkupaloja meille innokkaimmille faneille:

Tankki täyteen:

yle.fi/elavaarkisto/

Elävän arkiston Paavo toivottelee mukavaa tilannekomediailtaa ja toivoo katsojien kommentteja sarjasta tähän blogiin. Eli painakaa rohkeasti kommentoi-nappia ja laittakaa omat sloganinne ja kokemuksenne tästä YLEn laatusarjasta.

 Elävän arkiston blogi:

blogit.yle.fi/elavaarkisto

Kommentit