Hyppää pääsisältöön
Aihesivun Elävän arkiston blogi pääkuva

Tankki täyteen alkaa - olo kuin jouluaamuna

70-luvun puolivälissä syntyneenä en muista Vilénin perheen ensiesitystä tv:ssä, mutta onneksi sentään uusinnoista olen saanut nauttia.

Tankki täyteen on kuin lapsuudenkoti tai mummola; sitä katsoessa tulee hyvälle tuulelle ja mieleen herää mukavia muistoja. Sarja on hyvä, kun siitä jää eloon arkikieleen istuvia sanontoja. Yksi kaverini muistaa aina lainata mm. sarjan asiakaspalvelukohtauksia.

Kun ruokapöydässä joku pyytää ketsuppia, niin pitää kysyä "päälle vai viereen". Taustalla on Emmin linjaus laittaa mausteet asiakkaille valmiiksi mm. ranskalaisten päälle.  

Huoltamo myytävänä:

yle.fi/elavaarkisto/

Kun jossain saa laihahkoa kahvia, pitää sanoa "Anteeks neiti, mä pyysin kahvia en teetä". Sekin on Emmin säästökampanjasta. Parsi ei liene otollisin jäänmurtokommentti juhlissa, ainakaan kahvia keittäneelle emännälle tai isännälle.

Kun joku menee huussiin esimerkiksi mökillä ja puhutaan rakennelman pimeydestä, pitää kysyä, että "ootko koskaan yrittänyt kynttilä kädessä". Se on puolestaan huoltamoyrittäjä Sulo Vilénin letkautus. Sulolta on jäänyt elämään etenkin lause "Sain halvalla".

Sulo fundeeraa ja korjaa:

yle.fi/elavaarkisto/

Sarjan muistettavin hahmo on kuitenkin kylän suulas konstaapeli Reinikainen, joka sai 1980-luvulla myös oman nimikkosarjansa.

Reinikainen Tankki täyteen -sarjassa:

yle.fi/elavaarkisto/

Reinikainen-tv-sarja:

yle.fi/elavaarkisto/

Tankki täyteen -sarja uusitaan TV2:ssa, ensimmäinen osa Supisuomalainen mykkäkoulu tulee  keskiviikkona 26.3. klo 20. Olo on kuin lapsella jouluaattoaamuna: arvaa mitä on tulossa, muttei malttaisi odottaa. Elävässä arkistossa on nähtävissä sarjan herkkupaloja meille innokkaimmille faneille:

Tankki täyteen:

yle.fi/elavaarkisto/

Elävän arkiston Paavo toivottelee mukavaa tilannekomediailtaa ja toivoo katsojien kommentteja sarjasta tähän blogiin. Eli painakaa rohkeasti kommentoi-nappia ja laittakaa omat sloganinne ja kokemuksenne tästä YLEn laatusarjasta.

 Elävän arkiston blogi:

blogit.yle.fi/elavaarkisto

 

 • Areenan haku löytää nyt paremmin

  Areena-hakua on uudistettu

  Yksi useimmin kuulluista toiveista Areenan käyttäjiltä on ollut Areenan haun parempi toimivuus. Onkin ilo kertoa, että ensimmäiset askeleet haun kehittämiseksi on nyt tehty. Aiemmin Areenan haku on pitkälti perustunut ohjelmien nimiin. Toisin sanoen hakulaatikkoon on kirjoitettu ohjelman nimi ja käyttäjälle on näytetty nimellä löytyvät ohjelmat.

 • Kotimaisia rikossarjoja rangaistukseksi Suomen kansalle liiasta nordic noirin palvonnasta!

  Toivotut-paketissa Areenassa mm. Raid ja Kiimaiset poliisit

  Syyskuun Toivotut-pakettiin Yle Areenaan on etsitty kissojen, koirien ja vasikoiden avulla suomalaisia rikossarjoja ja -ohjelmia. Rikostarinat kiehtovat ihmismieltä kaikissa muodoissaan. Herääkö meissä jokaisessa poliisi ja rikostutkija? Rikollinen? Vai vetävätkö rikoksen herättämät tunteet rikostarinoiden äärelle? Omia tunteitaan voi tarkastella katsomalla Rosvoja ja poliiseja -paketissa mm. Raidia, Kiimaisia poliiseja, Harjunpäitä ja Rikostarinoita Suomesta.

 • Areenan Samsung-sovelluksen ongelmia ratkottu

  Samsung-ongelmia ratkottu

  Joitakin Samsungin vuosina 2015 ja 2016 valmistettuja äly-tv-laitteita ja niiden Areena-sovellusta vaivannut vika on korjattu. Ongelmana oli, että kaikki Areena-sisällöt eivät toistuneet laitteilla, jotka olivat saaneet Samsungin julkaiseman sovelluspäivityksen. Ongelma korjattiin tekemällä muutoksia Areenan taustajärjestelmiin.

 • Ikkunoita ihmismieleen - syksyä juhlistetaan palkituilla radiodraamoilla

  Palkittuja radiodraamoja syyskuun alkuun

  Syksyn alkajaisiksi Areenaan julkaistaan viisitoista Sokeain kuunnelmapalkinnolla palkittua radiodraamaa vuosilta 1978-2006. Tarinoiden skaala liikkuu viime vuosisadan alun Pohjanmaalta 1950-luvun Intiaan, huumevieroitusklinikalta koulukiusatun nahkoihin, lapsensa kehityksestä huolestuneiden vanhempien arkeen ja vaimoaan hautaavan miehen huoliin.