Hyppää pääsisältöön

Laila Kinnunen: Kultaa ja hopeaa

Laila Kinnunen tulkitsi A La Laila -ohjelmassa Kultaa ja hopeaa -valssin, jonka operettisäveltäjä Franz Lehár sävelsi 1900-luvun alussa.

Gold und Silber -nimellä Suomessakin tunnettu valssi on itävaltalaissyntyisen Franz Leharin (1870-1948) tunnetuimpia sävellyksiä. Laulu esitettiin vuonna 1902 tunnetun taidemesenaatin, prinsessa Metternichin tanssiaisissa.

Itävalta-Unkarin armeijan orkesterin johtajanakin toimineen Leharin tunnetuimpia teoksia on Kultaa ja hopeaa -valssin lisäksi operetti Iloinen leski, josta on jäänyt elämään etenkin sävelmät Vait´ on huulet ja Vilja-laulu.

Laila Kinnunen ei ole koskaan levyttänyt Kultaa ja hopeaa -valssia, mutta monet muistavat hänen hienon tulkintansa vuodelta 1967, joka oli mukana ohjelmassa A La Laila. Orkesteria johtaa Erkki Melakoski.

Teksti: Paavo Rytsä

Kommentit