Hyppää pääsisältöön

Nopeuslaskija "Häkä" Häkkinen rinteessä

Kalevi Häkkinen on nopeuslaskun suomalainen legenda, joka ei malttanut jättää vauhtirinteitä vielä ikämiehenäkään. Sallan uuden nopeuslaskurinteen avajaisissa 1987 Häkkinen näytti 58-vuotiaana nuoremmilleen nopeuslaskemisen mallia.

Kalevi "Häkä" Häkkinen (1928–2017) oli Suomen tunnetuimpia alppihiihtäjiä. 1950-luvulla hän edusti Suomea syöksylaskun ja pujottelun MM-kisoissa ja olympiaturnauksissa.

1960-luvulla Häkkinen siirtyi nopeuslaskuun. Hän rikkoi maailmanennätyksen kolmasti 1960- ja 70-luvuilla.

Seitsemänkymmenluvulla Häkkinen toimi pitkään Suomen alppihiihtovalmentajana. Hän on sen jälkeenkin jatkanut työtään alppihiihdon parissa nuoria urheilijoita kouluttamalla.

Vuonna 1997 Häkkinen valittiin Kansainvälisen hiihtoliiton (FIS) nopeuslaskukomitean puheenjohtajaksi. Hurjapää osallistui vielä vuonna 2003 MM-kisoihin yli seitsemänkymppisenä.

Urheiluruudussa nähdyssä Sallan uuden nopeuslaskurinteen kisassa voittaja oli ikämies Häkkinen, jonka aika oli 154,25 kilometriä tunnissa. Toinen oli Ari Heinilä, kolmanneksi laski Pertti Leppälä, joka voitti lajin maailmanmestarúuden vuonna 1986.

Kommentit
 • Elokuu on raadollinen elokuva ihmissuhteista, alkoholismista ja toteutumattomista unelmista

  Palkittu elokuvaklassikko on nyt pysyvästi Areenassa.

  Elokuu (1956) on Matti Kassilan käsikirjoittama ja ohjaama elokuva, jota pidetään kiistatta yhtenä suomalaisista elokuvaklassikoista. Se pohjautuu Frans Emil Sillanpään samannimiseen kirjaan vuodelta 1941. Elokuva sai ilmestyttyään yhteensä kuusi Jussi-palkintoa ja se edusti Suomea Cannesin elokuvajuhlilla 1957.

 • Kirsi Kunnaksen Tiitiäis-hahmot loikkivat Punni-pupun johdolla kirjasta radioon

  Aino-Maija Tikkanen lukee klassikkosatuja.

  Mistä löytyy korvaton pupu tai kengälle kaveri? Entä miksi prinssit hyppivät toistensa yli? Vuonna 1963 näyttelijä Aino-Maija Tikkanen kertoili Kirsi Kunnaksen rakastettuja Tiitiäisen tarinoita radioaalloille, jotka ovat viimein rantautuneet Areenaan sadunnälkäisten mielikuvitusseikkailijoiden riemuksi.

 • Muotihuumeita, matematiikan vaikeutta ja Tallinnan yöelämän saatananpalvojia – Nuorten uutisissa kaikki aiheet olivat "in"

  Nuorten uutisia esitettiin televisiossa vuosina 1993–1997

  Vuosina 1993–1997 televisiossa esitetty nuorten uutis- ja ajankohtaisohjelma N.Y.T. NYT – Nuorten uutiset toi tv-vastaanottimiin nuorten ilmiöitä laidasta laitaan sekä käsitteli niitä omalla suorasukaisella tyylillään. Ohjelman ankkureina toimivat toimittajat Heli Koskela ja Jani Juntunen.

 • "Hyvä Holkeri!" – Kummelin Saldo oli taloussatiiri lama-Suomesta

  Tynnyripukuinen laman uhri ja aikakauden tutut nimet.

  Lama on vienyt Suomen syvään kriisiin useasti. 1990-luvun alun lama oli monelle kovaa aikaa. Pankkisotkujen myötä korot kipusivat taivaisiin ja moni koki henkilökohtaisen konkurssin. Komediaryhmä Kummeli otti vuosina 1993 ja 1994 kantaa maan tilanteeseen. Syntyi satiirinen sketsisarja Saldo, jossa kiitettiin ja kehuttiin aikakauden tunnetuimpia talousnimiä. Tynnyriasuinen päähenkilö menetti jopa vessanpönttönsä velkojille.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto