Hyppää pääsisältöön

Ulkoministeri Ilkka Kanervan eroaminen

Suomen sisäpolitiikassa jouduttiin laatimaan uudenlaista poliittista normistoa Ilkka Kanervan ja tanssitaitelija Johanna Tukiaisen tekstiviestikohun jälkeen 1.4.2008.

Tekstiviestikohu sai alkunsa kolme viikkoa aiemmin, kun julkisuuteen levisi tieto Johanna Tukiaisen ja Ilkka kanervan tekstiviestikeskusteluista.

Osa Kanervan lähettämistä tekstiviesteistä julkaistiin Hymy-lehdessä 1.4.

Kansallisen Kokoomuksen puoluejohto teki poikkeuksellisessa tilanteessa länsimaiseen poliittiseen käytäntöön perustuvan ratkaisun: Ulkoministerin on erottava tehtävästään.

Ratkaisu oli Jyrki Kataisen puheenjohtajakauden raskain. "Ike on ystäväni ja hän on tehnyt työnsä ulkoministerinä loistavasti", totesi Katainen.

Tilannetta arvioivat tuoreeltaan Kokoomuksen eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Ben Zyskowicz ja politiikan toimittaja Hannu Lehtilä YLEn Aamu-tv:n lähetyksessä 1.4.2008.

 • Suomalaisissa tapahtumissa marjastetaan kilpaa, neulotaan hevisti ja maistellaan valkosipulia

  Elävän arkiston kooste omaleimaisista tapahtumista.

  Kun tutkii tarkemmin kotimaamme tapahtumatarjontaa, saattaa helposti leuka loksahtaa kohti Kiinaa. Valikoimastamme löytyy maailmanlaajuiseen suosioon kohonnutta eukonkantoa ja saappaanheittoa, mutta myös vittuilua ja valehtelua. Elävä arkisto koosti yhteen muutamia kilpailuja ja tapahtumia, joita leimaavat omaperäisyys ja hyväntuulinen hulluttelu.

 • Crazy-jännärit Kurvin & Kurvin toilailuista olivat kielellistä ilotulitusta - Pentti Siimes hurmasi pojan roolissa

  Jännärikuunnelmat vievät hilpeille 1960- ja 1970-luvuille

  Olavi Neva käsikirjoitti 1960-1970-luvuilla Yleisradiolle seitsemän jännityshupailua, joiden kielellinen ilotulitus riemastuttaa nykykuulijaakin. Kuunnelmasarjojen keskiössä on isän ja pojan pyörittämä etsivätoimisto Kurvi & Kurvi. Kurvien seikkailuissa on dekkarijuonen sekä kaikenkattavan hupsuttelun ohella myös annos romantiikkaa sekä vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Pääosassa poika-Kurvin roolissa taiteilee useimmissa sarjoissa näyttelijä Pentti Siimes.

 • Laulukokeet-draama vuodelta 1975 on säilyttänyt ajankohtaisuutensa

  Pieni elokuva ennakkoluuloista ja niiden voitttamisesta.

  Kukapa, ainakaan vanhan kansakoulun käynyt, ei olisi hermoillut koulun laulukokeita. Koko luokan edessä, opettajan ankaran valvovan katseen alla pitää laulaa yksin joku omavalintainen laulu. Pelottavaa, varsinkin jos ei ole mikään satakieli. Pelottava on laulukoe myös Raili Ruston ohjaaman elokuvan Laulukokeet vuodelta 1975 päähenkilölle, vaikka eri syystä.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto