Hyppää pääsisältöön

Noita Nokinenän taikamöhläys

Noita Nokinenä on armottomasti pihkassa ja siitä seuraakin aikamoisia möhläyksiä.
Noita Nokinenä on armottomasti pihkassa ja siitä seuraakin aikamoisia möhläyksiä. Noita Nokinenä on armottomasti pihkassa ja siitä seuraakin aikamoisia möhläyksiä. Kuva: Yle Noita Nokinenä,Yle Elävä arkisto

"Voe Tikkerperi", manaa Noita Nokinenä, kun hän huomaa, että taikapussi on kadonnut. Vilma Väkäleuka ja Hanna Harvahammas näet päättävät piilottaa Noita Nokinenän taikapussin.

Taikapussi kyllä löytyy, mutta tämän jälkeen Noita Nokinenä tekee varsinaisen taikamöhläyksen.

Taian kohteeksi joutuu Edvard von Boxis. Noita Nokinenä on ollut Edvard von Boxiseen pihkassa jo vuosikausia. Mutta miten on Edvard von Boxisen tunteiden laita? Vastaako Edvard vihdoin Nokinenän tunteisiin?

Noita Nokinenä -kuunnelmia on kuunneltavissa ja ladattavissa kokonaisina Yle Areenassa.

Tietolaatikko

Henkilöt:
Noita Nokinenä - Marja Korhonen.
Vilma Väkäleuka - Rauha Rentola.
Hanna Harvahammas - Alli Häjänen.
Poliisi Karhunen - Esa Saario.
Salaoloneuvos Verneri Velhonen - Kaarko Halttunen.
Santeri Nallikainen - Lauri Kuosmanen.
Kalle Kontio - Walde Pitkänen.
Kissa Kippurahäntä/ Myyreli - Ilse Niskanen.
Orava Nappisilmä - Marjatta Kallio.
Menninkäismikko - Seppo Laine.
Edvard von Boxis - Kauko Helovirta.

Kommentit
 • Chilestä tuli sydämenasia Tapani Brotherukselle ja Harald Edelstamille – diplomaatit auttoivat tuhansia pakolaisia

  Brotherus ja Edelstam kertovat vaiheistaan Chilessä.

  Vallankaappauksesta alkanut terrori mullisti chileläisten elämän vuonna 1973. Poikkeuksellinen tilanne vaati poikkeuksellisia toimia myös auttamishaluisilta diplomaateilta. Heistä ruotsalaisella Harald Edelstamilla ja suomalaisella Tapani Brotheruksella oli ratkaiseva rooli tuhansien maasta henkensä edestä pois paenneiden chileläisten kohtaloissa. Tässä artikkelissa he kertovat itse, miten tilanteen kokivat.

 • Suomalaistoimittajat tallensivat Chilen sosialistisen unelman ennen vallankaappausta

  Tältä näytti Allenden Chile suomalaissilmin 1971–1973

  1970-luvun alussa maailma käänsi katseensa Chileen, missä vahvasti oikeistoon ja vasemmistoon jakautunut kansa valitsi itselleen vapaissa vaaleissa sosialistisen presidentin. Myös Suomesta matkusti toimittajia paikan päälle katsomaan, millaista elämä presidentti Allenden Chilessä oli. He näkivät, millaisia saavutuksia ja ongelmia uusi hallinto oli tuonut mukanaan. Tuloksena oli ainutlaatuista kuva- ja äänimateriaalia, josta myöhäisin on tallennettu vain muutamaa kuukautta ennen sotilasvallankaappausta.

 • Chilen vallankaappaus ja sen seuraukset järkyttivät suomalaisia syyskuussa 1973

  Presidentti Allende syöstiin vallasta 11.9.1973

  Liki kolme vuotta kestänyt presidentti Allenden hallinto tuli tiensä päähän 11. syyskuuta 1973, jolloin armeija kaappasi maassa vallan kenraali Pinochetin johdolla. Yhdysvaltain tukema kaappaus oli lyhyt ja väkivaltainen, ja ajoi Allenden tekemään itsemurhan heti kaappauspäivänä. Santiago de Chilen tapahtumia seurattiin tiiviisti myös Suomessa.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto