Hyppää pääsisältöön

Vesa Keskinen ja Tuurin ihme

Vesa Keskinen edustaa Keskisen kauppiassuvun viidettä sukupolvea. Suvun isoisien kulkukaupasta alkunsa saanut Tuurin Kyläkauppa on kasvanut myynniltään Suomen toiseksi suurimmaksi tavarataloksi ja Suomen suosituimmaksi matkailunähtävyydeksi.

Vuosittaisia vierailijoita Tuurin Kyläkaupassa on yli 5,8 miljoonaa (MEK).

Kyläkaupan suurin omistaja ja toimitusjohtaja Vesa Keskinen (s. 1967) on visionääri. Keskisen luoma konsepti ei ole kopioitavissa eikä monistettavissa.

”Tuurin ihme ei ole tuuria. Siinä näkyy vision voima ja luova hulluus”, sanoo Jari Sarasvuo A-Zoomin haastattelussa 2007.

Pomona Keskinen on innostava ja luottava. Kyläkaupan työntekijöillä on asemasta ja palkasta riippumatta kaikilla samat henkilökuntaedut. Töissä pitää olla kivaa, sanoo Keskinen.

Yrittäjänero Keskisen elämä ei ole pelkästään ostamista ja myymistä. Hänet on palkittu mm. työstään Suomen sotaveteraanien hyväksi. Keskisen järjestämät elämykselliset massatapahtumat ovat tehneet Töysän kunnan ja Tuurin kylän tunnetuksi.

Elävän arkiston koosteessa tavataan Vesa Keskinen luennoitsijana Innovaatiosta brändiksi –ohjelmassa 2005 ja Tuurin Linnanjuhlien syntymäpäiväsankarina 2007.

Teksti: Rita Landström

Kommentit