Hyppää pääsisältöön

Romantikko Mikko Pesälä lausuu runon

Eduskunnan pitkäaikainen puhemiehistön jäsen Mikko Pesälä todistaa olevansa romantikko. Iltalypsyn karjakon tentissä hän lausuu runon ”Miten kaunis sinä olet, minun armaani”.

Iltalypsyjä Areenassa

Yle Areenaan on julkaistu 24 Iltalypsy-ohjelmaa vuodelta 1994. Jaksot ovat katsottavissa 14.3.2020 saakka.

Mikko Pesälä oli toiminut runouden saralla jo ennen esiintymistään Iltalypsyn poliittisessa satiirissa 1996.

Haastattelussa valtiopäiväneuvos arvioi itse omaa menestystään runonlausujana ja harrastuksensa vaikutuksia poliittiseen työhönsä.

Pesälän mukaan miehet ymmärtävät runoutta, etenkin isänmaallisissa yhteyksissä. Puolisonsa hän arvelee kuulleen runonlausuntaa jo tarpeeksi.

Erityisesti Aale Tynnin Kaarisilta, yksi rakastetuimmista suomalaisista runoista, saa Pesälän kyyneliin.

  • Tehtaankadun poliisimurhat järkyttivät kansaa 1997

    Steen Christensen surmasi kaksi poliisia ryöstön jälkeen.

    Koko Suomi järkyttyi, kun tanskalainen Steen Christensen surmasi teloitustyylillä kaksi suomalaista poliisia Helsingissä Tehtaankadulla 22.10.1997. Hän oli vähän aiemmin ryöstänyt Hotelli Palacen kassan Helsingin Eteläranta 10:ssä. Saaliikseen Christensen sai vähän yli 6000 markkaa (reilut 1000 euroa).

  • Seilin saarelle matkattiin arkkulaudat mukana

    Saarelle eristettiin spitaalisia ja mielisairaita.

    Turun saaristossa sijaitseva idyllinen ja vehreä Seilin saari kätkee sisäänsä hautausmaan ja monta karua kohtaloa. Saarelle perustettiin 1600-luvulla sairaala spitaalisille. Tosin lääkäreitä tai hoitoa ei ollut, perillä odotti vain eristys ja sopivaa maata hautuumaaksi. Myöhemmin Seilissä toimi naisille tarkoitettu mielisairaala. Terveen ja hullun raja oli häilyvä ja riippui usein yhteiskuntaluokasta.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto