Hyppää pääsisältöön

Sovitetut toiveet: Tekstiviestiaaria

Kanervan tekstiviestit innoittivat YLE Radio 1:n kuuntelijat toivomaan La donna è mobile -tekstiviestiaariaa Sovitetut toiveet -ohjelmassa 13.4.2008. Ohjelmassa kuultiin myös konttikielinen Roineen rannalla sekä yhdistelmä lastenlaulusta Hämähäkki ja kansanlaulusta Isontalon Antti.

Giuseppe Verdin Rigoletto-oopperan aariaan sovitettuina Kanervan tekstiviestit nousevat aivan uuteen arvoonsa. Runollinen kuvakieli saa jopa ilottelevia sävyjä Iiro Rantalan sovituksena.

Mediakohua herättänyt Tekstiviestiaaria oli yksi Sovitetut toiveet -ohjelman seitsemästätoista kuuntelijatoiveesta. Puhelussa toivoja kertoo ideastaan ja perustelee toiveen.

Sovitetut toiveet -ohjelmassa toteutettiin myös konttikielinen versio tutusta Karl Collanin laulusta Roineen rannalla.

Haasteellinen tehtävä myös ammattimuusikoille oli istuttaa yhteen erään toivojan mielestä kaksi samansukuista laulua, lastenlaulu Hämähäkki ja kansanlaulu Isontalon Antti.

Iiro Rantalan ja Minna Lindgrenin luotsaamaa Sovitetut toiveet -ohjelmaa on lähetetty vuodesta 2004. Ohjelma perustuu kuuntelijoilta etukäteen kerättyihin sovitustoiveisiin, joissa eri musiikkilajien, tyylien ja esitystapojen yhdistelmillä edes mielikuvituksen ei tarvitse olla rajana.

Huhtikuussa v. 2008 toteutetussa lähetyksessä studioyhtyeessä olivat mukana Mari Palo, sopraano, Ville Rusanen, baritoni, Mikko-Ville Luolajan-Mikkola, viulu, Severi Pyysalo, lyömäsoittimet, Marzi Nyman, kitara, ja Eero Ignatius, kontrabasso.

Ilkka Kanervan Johanna Tukiaiselle lähettämät tekstiviestit johtivat ulkoministerin eroon huhtikuun alussa 2008. Eroottinen tanssija luovutti tekstiviestit Hymy-lehdelle, joka julkaisi ne ison julkisen kohun saattelemana.

Teksti: Seija Aunila – Laila Kangas