Hyppää pääsisältöön

Lavalla Jonna Tervomaa

Harva Syksyn sävel -voittaja nousee suomalaisen nuorison idoliksi 15 vuotta voittonsa jälkeen. Jonna Tervomaalla onkin repussaan kaksi hyvin erilaista artistin uraa.

Tietolaatikko

Jonna Tervomaa on saanut useita Emma-palkintoja: Vuoden biisi 1998, Suljettu sydän: vuoden naissolisti, tulokas 1998, vuoden debyyttialbumi 1998 Jonna Tervomaa, vuoden naissolisti 1999 ja 2004, vuoden albumi 2004 Halo.

Jonna Tervomaa esiintyi vuonna 1983 Syksyn sävelessä etunimellään ja nousi kisan voittajaksi Veikko Samulin säveltämällä ja Raul Reimanin sanoittamalla kappaleella Minttu sekä Ville.

1970-luvulla syntyneet Jonnan c-kasetin ostaneet tai joululahjaksi saaneet saivat kuulla 15 vuotta myöhemmin aivan erilaista laulajaa, kun hän teki läpimurron Jonna Tervomaa -nimisellä levyllä vuonna 1998. Albumilla olivat mukana mm. laulut Suljettu sydän ja En sinulta rauhaa saa.

Tervomaan tyyli on voimakkailla sähkökitaroilla vahvistettua rock-poppia, ja vahvojen melodioiden takana kulkevat mm. Tuure Kilpeläisen tekemät sanat.

Surumielisyyden, transsin ja hauskanpidon välinen raja rikkoutuu taitavasti Jonna Tervomaan viidellä aikuisiällä tehdyistä levyistä. Saman tunnelman aistii myös hyvin Tavastialla taltioidulta keikalta keväällä 1999.

Teksti: Paavo Rytsä

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto