Hyppää pääsisältöön

Kielletty kaupunki

Väittelyohjelmassa keskustelijat istuvat Vanhan ylioppilastalon aukiolle pystytetyssä lasilaatikossa. Mukana ovat mm. Sulo Aittoniemi ja Heidi Hautala. Laatikon ulkopuolella ohikulkeva yleisö osallistuu keskusteluun.

Jorma Molariuksen ohjelma Kielletty kaupunki – panssarilasi on vuodelta 1991.

Aiheena on suvaitsevaisuus ja suvaitsemattomuus. Näkökulmat ovat omaperäisiä ja yllättäviä.

Professori Hannu Tapani Klamin johtamaan keskusteluun osallistuivat kansanedustajat Sulo Aittoniemi ja Heidi Hautala, tutkija Juhani Iivari sekä oikeustieteen ylioppilas Petter Kavonius.

Idea haastattelupaikkana toimivaan lasilaatikkoon tuli siitä, kun tanssija Reijo Kela oli vähän aikaisemmin tanssinut lasilaatikossa samalla paikalla.

Teksti: Timo-Erkki Heino

  • Haapa klapisee ja sumu pitää ääntä Tiina Harpfin lastenkuunnelmissa

    Tiina Harpf jätti puumerkkinsä Lasten Radion seikkailuihin

    Mustan myllyn mestari ja Velhojuuri ovat esimerkkejä Yle Areenassa olevista lastentuotannoista, jotka Tiina Harpf ohjasi Yleisradiolle 1980-luvulla. Harpfin kuunnelmat klapisevat, helisevät, ja joskus niissä soi aimo annos hiljaisuutta. Juonenkäänteistä löytyy mustaa magiaa ja noitavainoja sekä seikkailunriemua. Päähenkilöitä johdattaa usein uteliaisuus.

  • Reino Paasilinna – kiisteltyjen ohjelmien toimittajasta Ylen kiistellyksi pääjohtajaksi

    Toimittaja Reino Paasilinnasta Ylen toimitusjohtajaksi.

    Reino Paasilinna (s. 1939) oli Yleisradion toimittaja ja myöhemmin myös pääjohtaja, jonka toimittamat ohjelmat synnyttivät keskustelua ja lehtiotsikoita. Ohjelmat olivat usein myös sellaisia, jotka eivät miellyttäneet Yleisradion johtoa. Artikkeliin on koottu joitakin esimerkkejä Reino Paasilinnan toimittamista ohjelmista.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto