Hyppää pääsisältöön

Kolmas kerros

Hissi on juuttunut kerrosten väliin. Suljettuun tilaan jää viisi julkisuuden henkilöä. Tilannetta kuvataan läpinäkyvien peiliseinien lävitse. Mukana ovat mm. Jope Ruonansuu ja Urpo Leppänen.

Toimittaja ja tv-ohjaaja Jorma Molarius toteutti monia ennennäkemättömiä ideoita.

Usein - niin kuin tässäkin ohjelmassa - työtoverina oli hänen vaimonsa Merja Halmevaara-Molarius.

Osa Molariuksen ideoista oli niin uutta luovia, että YLEn johtajat eivät pysyneet perässä.
Tämän ohjelman ensiesitys oli YLEn Elävässä arkistossa huhtikuussa 2008. TV1:n viihdelinjauksiin se ei valmistumisvuonnaan mahtunut.

Molarius oli loputtoman kiinnostunut ihmisistä, ja uskoi, että televisio voi olla keino tutkia ihmisten välistä vuorovaikutusta.

”Voi olla, että minulla on ollut taipumusta järjestää sellaisia ihmisten kiteytymiä, useitten kiinnostavien ihmisten kasautumia, jotain sellaista, jota ei ole koskaan ennen ollut,” on Molarius sanonut.

Vuonna 1994 valmistunut Kolmas kerros on psykodynaaminen prosessi suljetussa tilassa, studioon lavastetussa hississä. Mukana ovat viihdetaiteilija Jope Ruonansuu, poliitikko Urpo Leppänen, mainostoimiston johtaja Sissi Silvan, opiskelija Mari Koivunen ja filosofi Pete Sipilä.

Teksti: Timo-Erkki Heino

Kommentit
 • "Hyvä Holkeri!" – Kummelin Saldo oli taloussatiiri lama-Suomesta

  Tynnyripukuinen laman uhri ja aikakauden tutut nimet.

  Lama on vienyt Suomen syvään kriisiin useasti. 1990-luvun alun lama oli monelle kovaa aikaa. Pankkisotkujen myötä korot kipusivat taivaisiin ja moni koki henkilökohtaisen konkurssin. Komediaryhmä Kummeli otti vuosina 1993 ja 1994 kantaa maan tilanteeseen. Syntyi satiirinen sketsisarja Saldo, jossa kiitettiin ja kehuttiin aikakauden tunnetuimpia talousnimiä. Tynnyriasuinen päähenkilö menetti jopa vessanpönttönsä velkojille.

 • Vodkaa, komisario Palmu! Pala YYA-Suomea tallentui filmille parodian keinoin

  Neljäs Palmu-elokuva valmistui vuonna 1969

  Matti Kassila ohjasi vuonna 1969 neljännen Palmu-elokuvansa, joka tiukimman koulukunnan mielestä ei ole Palmu-elokuva ollenkaan. Mika Waltarihan ei osallistunut enää tämän elokuvan tekoon. Tuloksena olikin siis jotakin ihan muuta: pistämättömän hauska ajankuva Suomesta, josta idänsuhteiden herkistämien valtiovallan ja tv:n parista löytyi runsaasti herkullista parodioitavaa.

 • Tellervo Koivisto puhuu naisten ja kiusattujen puolesta – pitkästä liitosta elävät rakkaus ja huumori

  Nasevaa pakinointia ja herkkää tarinointia ohjelmissa.

  Tellervo Koivisto sanailee suoraan kameralle verotuksesta ja tasa-arvosta, kommentoi viistosti puolisonsa edesottamuksia dokumentissa ja avaa ajatuksiaan sekä rakkaita ja raskaita elämänvaiheita haastatteluissa. Yhteinen elämä Mauno Koiviston kanssa antoi kummallekin mahdollisuuden vaikuttaa yhteiskuntaan omalla tavallaan. Tosin puoliso kutsui vahvasti argumentoivaa vaimoaan myös "anti-muusaksi". Rakkaus, huumori ja kohdatut vastoinkäymiset liimasivat parin yhteen.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto