Hyppää pääsisältöön

Leijonaprotesti Wienissä 1987

Jääkiekon MM-turnauksessa 1987 Suomi jäi rannalle mitalisarjasta, kun joukkueen vaatimus Länsi-Saksan diskaamisesta hylättiin.

Suomen joukkueen protestin syy oli Saksan liittotasavallan joukkueessa otellut Miroslav Sikora, joka aiemmin pidetyissä nuorten MM-kisoissa oli pelannut Puolan joukkueessa. Suomi piti tätä Kansainvälisen jääkiekkoliiton sääntöjen vastaisena.

Ruotsi vei turnauksessa voiton ensi kertaa 25 vuoteen. Uuden pistelaskusysteemin johdosta Neuvostoliitto, joka selvisi otteluistaan parhaiten, jäi hopealle.

Pronssia sai Tšekkoslovakia. Suomi sijoittui viidenneksi onnistuen mm. voittamaan Ruotsin kultamitalijoukkueen luvuin 4-1.

Teksti: Jukka Lindfors

Kommentit
  • Uuden musiikin ilotulitusta jo kymmenen tuotantokauden verran – katso UMK:n finaaliesitykset kautta aikojen

    Elävän arkiston kooste UMK:sta vuosien varrelta.

    Uuden Musiikin Kilpailu (UMK) järjestettiin ensimmäistä kertaa vuonna 2012, jolloin se korvasi Yleisradion perinteisen Euroviisukarsinnan. UMK on tuonut kansan eteen esiintyjiä niin pystymetsästä kuin koko kansan tuntemista tähdistä. Vuonna 2021 UMK järjestetään kymmenennen kerran ja sen kunniaksi Elävä arkisto on koostanut tähän artikkeliin kaikki esitykset vuosien varrelta. Ota mukava asento ja laita korvat hörölle – tervetuloa uuden musiikin kuplaan!

  • Pieni suuri Heinola, karismaattinen Suomen läpikulkupiste

    Heinolan kaupungilla on tarinoita kerrottavanaan.

    Heinolan sijainti Suomen tieverkoston solmukohdassa johtaa monet kulkemaan tuon Päijät-Hämeessä sijaitsevan siltojen kaupungin poikki, mutta lyhyt silmäys harvemmin tutustuttaa ketään laajemmin paikkakunnan saloihin. Pienestä koostaan huolimatta Heinolan historia kätkee sisäänsä muutakin kuin vain kunnian ohikulkupaikkana, josta todistavat tähän kootut video- ja audiotaltioinnit.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto