Hyppää pääsisältöön

Arto Tolsan kotkalainen karhunpotku

Kiveen hakatut -sarjassa matka vie tällä kertaa Kymenlaaksoon. Kotkalaisen Arto Tolsan (1945–1989) karhunpotkua pelättiin vastapuolella syystäkin.

Kotkan Työväen Palloilijoiden maalitykki lähti vuonna 1969 Belgiaan luomaan menestyksekästä ammattilaisuraa. Hän jatkoi pelaamista Suomen maajoukkueessa, ja hänet valittiin kolmasti vuoden pelaajaksi.

Peliuran päätyttyä Tolsan elämä kääntyi surulliseen suuntaan. Hän kuoli lopulta sairaskohtaukseen hieman yli nelikymppisenä.

Yle Urheilun vastaava tuottaja Arto Teronen ja toimittaja Jouko Vuolle pohtivat Kiveen hakatut -sarjassa kahdentoista urheilijan ja liikuntavaikuttajan hautakiven äärellä heidän elämäänsä ja uraansa. Millaisia ajatuksia syntyy hautakirjoituksia katsellessa?

Kommentit

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto