Hyppää pääsisältöön

Jarno Saarisen traaginen kevät 1973

Kevät 1973 päättyi järkyttävästi. Onnettomuudet Äänekoskella ja Monzassa vaativat kahden suomalaisen nuorisoidolin hengen kuukauden sisään.

Laulaja Sammy Babitzin menehtyi auto-onnettomuudessa Äänekoskella vapunaattona 1973. Toukokuun 20. päivänä moottoripyöräilijä Jarno Saarinen kuoli 250-kuutioisten kilpailussa Monzassa.

Saarinen voitti ratamoottoripyöräilyn maailmanmestaruuden (250cc) ensimmäisenä suomalaisena vuonna 1972. Seuraavalla kaudella hän tavoitteli mestaruutta kolmessa eri sarjassa. Hän ehti voittaa kuudesta ajamastaan osakilpailusta kaikkiaan viisi.

YLE Urheilun vastaava tuottaja Arto Teronen ja toimittaja Jouko Vuolle pohtivat Kiveen hakatut -sarjassa kahdentoista urheilijan ja liikuntavaikuttajan hautakiven äärellä heidän elämäänsä ja uraansa. Millaisia ajatuksia syntyy hautakirjoituksia katsellessa?

Kommentit

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto