Hyppää pääsisältöön

PMMP: Kumivirsi

Kesä tulee! Jos ei tuu niin pannaan tulemaan! Näin aloitti PMMP vuoden 2005 Kesäkumibiisin Kumivirsi.

YleX Pop 2005, PMMP, kesäkumibiisin esittäjät.
PMMP vuonna 2005 YleX Pop 2005, PMMP, kesäkumibiisin esittäjät. Kuva: Yle/Heli Sorjonen, kesäkumi

"Minulla on katala, vaarallinen olo, kesäkumiaika selvästi on aluillaan..." laulavat Mira Luoti ja Paula Vesala riemastuttavassa Gösta Sundqvist -tyylisessä kappaleessa.

Tarttuvan biisin takaa löytyvät Jori Sjöroos ja Maurice Hawkesworth, sanat ovat Vesalan ja Luodin.

Luoti ja Vesala kohtasivat alun perin Popstars-kilpailun karsinnoissa, löysivät toisensa kisan jälkeen uudelleen ja perustivat PMMP:n vuonna 2002. Vuonna 2005 duo julkaisi toisen pitkäsoittonsa Kovemmat kädet, josta tehtiin myös niin sanottu "kumipainos", jolta Kesäkumi-kappale löytyi.

Vuonna 2013 PMMP ilmoitti lopettavansa uransa ainakin toistaiseksi.

PMMP:n lisäksi vuoden 2005 YLEXPOP:ssa esiintyivä Poets Of The Fall, Zen Café ja Teräsbetoni.

Kommentit
 • Suomalaisissa tapahtumissa marjastetaan kilpaa, neulotaan hevisti ja maistellaan valkosipulia

  Elävän arkiston kooste omaleimaisista tapahtumista.

  Kun tutkii tarkemmin kotimaamme tapahtumatarjontaa, saattaa helposti leuka loksahtaa kohti Kiinaa. Valikoimastamme löytyy maailmanlaajuiseen suosioon kohonnutta eukonkantoa ja saappaanheittoa, mutta myös vittuilua ja valehtelua. Elävä arkisto koosti yhteen muutamia kilpailuja ja tapahtumia, joita leimaavat omaperäisyys ja hyväntuulinen hulluttelu.

 • Crazy-jännärit Kurvin & Kurvin toilailuista olivat kielellistä ilotulitusta - Pentti Siimes hurmasi pojan roolissa

  Jännärikuunnelmat vievät hilpeille 1960- ja 1970-luvuille

  Olavi Neva käsikirjoitti 1960-1970-luvuilla Yleisradiolle seitsemän jännityshupailua, joiden kielellinen ilotulitus riemastuttaa nykykuulijaakin. Kuunnelmasarjojen keskiössä on isän ja pojan pyörittämä etsivätoimisto Kurvi & Kurvi. Kurvien seikkailuissa on dekkarijuonen sekä kaikenkattavan hupsuttelun ohella myös annos romantiikkaa sekä vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Pääosassa poika-Kurvin roolissa taiteilee useimmissa sarjoissa näyttelijä Pentti Siimes.

 • Laulukokeet-draama vuodelta 1975 on säilyttänyt ajankohtaisuutensa

  Pieni elokuva ennakkoluuloista ja niiden voitttamisesta.

  Kukapa, ainakaan vanhan kansakoulun käynyt, ei olisi hermoillut koulun laulukokeita. Koko luokan edessä, opettajan ankaran valvovan katseen alla pitää laulaa yksin joku omavalintainen laulu. Pelottavaa, varsinkin jos ei ole mikään satakieli. Pelottava on laulukoe myös Raili Ruston ohjaaman elokuvan Laulukokeet vuodelta 1975 päähenkilölle, vaikka eri syystä.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto