Hyppää pääsisältöön

PMMP: Kumivirsi

Kesä tulee! Jos ei tuu niin pannaan tulemaan! Näin aloitti PMMP vuoden 2005 Kesäkumibiisin Kumivirsi.

YleX Pop 2005, PMMP, kesäkumibiisin esittäjät.
PMMP vuonna 2005 YleX Pop 2005, PMMP, kesäkumibiisin esittäjät. Kuva: Yle/Heli Sorjonen, kesäkumi

"Minulla on katala, vaarallinen olo, kesäkumiaika selvästi on aluillaan..." laulavat Mira Luoti ja Paula Vesala riemastuttavassa Gösta Sundqvist -tyylisessä kappaleessa.

Tarttuvan biisin takaa löytyvät Jori Sjöroos ja Maurice Hawkesworth, sanat ovat Vesalan ja Luodin.

Luoti ja Vesala kohtasivat alun perin Popstars-kilpailun karsinnoissa, löysivät toisensa kisan jälkeen uudelleen ja perustivat PMMP:n vuonna 2002. Vuonna 2005 duo julkaisi toisen pitkäsoittonsa Kovemmat kädet, josta tehtiin myös niin sanottu "kumipainos", jolta Kesäkumi-kappale löytyi.

Vuonna 2013 PMMP ilmoitti lopettavansa uransa ainakin toistaiseksi.

PMMP:n lisäksi vuoden 2005 YLEXPOP:ssa esiintyivä Poets Of The Fall, Zen Café ja Teräsbetoni.

Kommentit
  • Tehtaankadun poliisimurhat järkyttivät kansaa 1997

    Steen Christensen surmasi kaksi poliisia ryöstön jälkeen.

    Koko Suomi järkyttyi, kun tanskalainen Steen Christensen surmasi teloitustyylillä kaksi suomalaista poliisia Helsingissä Tehtaankadulla 22.10.1997. Hän oli vähän aiemmin ryöstänyt Hotelli Palacen kassan Helsingin Eteläranta 10:ssä. Saaliikseen Christensen sai vähän yli 6000 markkaa (reilut 1000 euroa).

  • Seilin saarelle matkattiin arkkulaudat mukana

    Saarelle eristettiin spitaalisia ja mielisairaita.

    Turun saaristossa sijaitseva idyllinen ja vehreä Seilin saari kätkee sisäänsä hautausmaan ja monta karua kohtaloa. Saarelle perustettiin 1600-luvulla sairaala spitaalisille. Tosin lääkäreitä tai hoitoa ei ollut, perillä odotti vain eristys ja sopivaa maata hautuumaaksi. Myöhemmin Seilissä toimi naisille tarkoitettu mielisairaala. Terveen ja hullun raja oli häilyvä ja riippui usein yhteiskuntaluokasta.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto