Hyppää pääsisältöön

Teräsbetoni: Missä miehet ratsastaa

Teräsbetonin heviesitys oli poikkeus Belgradissa toukokuussa 2008 pidetyssä viisukisassa. Hevibiisi kantoi finaaliin asti, mutta kärkisijoille Suomi ei sijoittunut.

Sankarimetalliyhtye Teräsbetoni oli Suomen vuoden 2008 euroviisuedustaja Belgradissa. Laulun nimi oli Missä miehet ratsastaa.

Teräsbetonin euroviisujen osallistujamaihin lähetetyssä videossa seikkaillaan niin fantasiaerämaassa, Helsingissä kuin Asko Kallosen levy-yhtiön konttorissa.

Teräsbetoni selvitti tiensä Eurovision laulukilpailun finaaliin, jossa yhtye sai 35 pistettä ja sijoittui 25 maan joukossa 22:ksi. Ruotsi ja Viro antoivat Suomelle kumpikin kymmenen pistettä.

Suomen karsintakilpailun formaatti oli sama kuin edellisenä vuotena eli Yle oli kutsunut 12 laulajaa tai yhtyettä kilpaan. Kaikista kolmesta alkukarsinnasta kaksi pääsi suoraan finaaliin ja loput kuusi kilpailivat kahdesta viimeisestä finaalipaikasta loppukilpailun alussa. Toisen mahdollisuuden finaaliin nappasivat Crumblandin Pleasure ja Vuokko Hovatan Virginia.

Seuraavaksi kahdeksan finalistia kilpailivat kolmesta superfinaalipaikasta. Superfinaaliin selvisivät Cristal Snow'n Can't Save Me, Kari Tapion Valaise yö ja Teräsbetonin Missä miehet ratsastaa. Kaikki kolme superfinalistia edustivat eri genrejä. Valaise yö edusti iskelmää, Can't Save Me poppia ja Missä miehet ratsastaa sankariheviä.

Superfinaalissa kolmanneksi jäi Can't Save Me. Taisto oli tiukka, sillä Missä miehet ratsastaa voitti Valaise yön vain viiden prosentin erolla.