Hyppää pääsisältöön

Felix Zengerin suusta soi rytmi

Beatbox-artisti Felix Zenger on kansainvälisesti tunnettu kehollaan musisoija, joka tunnetaan niin hip hopin kuin jazzin tulkitsijana.

Mikko Kuustosen toimittamassa Mansikkapaikka-ohjelmassa Zenger soitti triona pianisti Iiro Rantalan ja kitaristi Marzi Nymanin kanssa Rantalan säveltämän Shit Catapultin.

Zengerin omalla nettisivuilla kerrotaan taiteilijan esittävän suulla skrätsäämistä (=vinyylilevyjen pyörittämistä soittimessa rytmisesti edestakaisin), bassoa, laulua, effektejä ja rumpuja. Zenger esittää soolokeikoillaan esimerkiksi Ben E. Kingin Stand By Men laulua myöten.

Taiteilijan mukaan pääosa äänistä syntyy suussa, jossa hyödynnetään huulia, kieltä ja kurkunpäätä. Suomenkielinen sana poskisolisti onkin tältä osin harhaanjohtava.

Zenger tuli suomalaiselle suurelle yleisölle tutuksi Helsingissä järjestetyn Eurovision laulukilpailun semifinaalin vierailevana solistina. Felix Zenger nähtiin lavalla myös Uuden Musiikin Kilpailussa 2012 edellisvuoden viisuvoittajan Paradise Oskarin kanssa. Zengerin suusta Da da damiin soivat perkussiot.

Teksti: Paavo Rytsä ja Elina Yli-Ojanperä

Kommentit
 • Elokuu on raadollinen elokuva ihmissuhteista, alkoholismista ja toteutumattomista unelmista

  Palkittu elokuvaklassikko on nyt pysyvästi Areenassa.

  Elokuu (1956) on Matti Kassilan käsikirjoittama ja ohjaama elokuva, jota pidetään kiistatta yhtenä suomalaisista elokuvaklassikoista. Se pohjautuu Frans Emil Sillanpään samannimiseen kirjaan vuodelta 1941. Elokuva sai ilmestyttyään yhteensä kuusi Jussi-palkintoa ja se edusti Suomea Cannesin elokuvajuhlilla 1957.

 • Kirsi Kunnaksen Tiitiäis-hahmot loikkivat Punni-pupun johdolla kirjasta radioon

  Aino-Maija Tikkanen lukee klassikkosatuja.

  Mistä löytyy korvaton pupu tai kengälle kaveri? Entä miksi prinssit hyppivät toistensa yli? Vuonna 1963 näyttelijä Aino-Maija Tikkanen kertoili Kirsi Kunnaksen rakastettuja Tiitiäisen tarinoita radioaalloille, jotka ovat viimein rantautuneet Areenaan sadunnälkäisten mielikuvitusseikkailijoiden riemuksi.

 • "Hyvä Holkeri!" – Kummelin Saldo oli taloussatiiri lama-Suomesta

  Tynnyripukuinen laman uhri ja aikakauden tutut nimet.

  Lama on vienyt Suomen syvään kriisiin useasti. 1990-luvun alun lama oli monelle kovaa aikaa. Pankkisotkujen myötä korot kipusivat taivaisiin ja moni koki henkilökohtaisen konkurssin. Komediaryhmä Kummeli otti vuosina 1993 ja 1994 kantaa maan tilanteeseen. Syntyi satiirinen sketsisarja Saldo, jossa kiitettiin ja kehuttiin aikakauden tunnetuimpia talousnimiä. Tynnyriasuinen päähenkilö menetti jopa vessanpönttönsä velkojille.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto