Hyppää pääsisältöön

Felix Zengerin suusta soi rytmi

Beatbox-artisti Felix Zenger on kansainvälisesti tunnettu kehollaan musisoija, joka tunnetaan niin hip hopin kuin jazzin tulkitsijana.

Mikko Kuustosen toimittamassa Mansikkapaikka-ohjelmassa Zenger soitti triona pianisti Iiro Rantalan ja kitaristi Marzi Nymanin kanssa Rantalan säveltämän Shit Catapultin.

Zengerin omalla nettisivuilla kerrotaan taiteilijan esittävän suulla skrätsäämistä (=vinyylilevyjen pyörittämistä soittimessa rytmisesti edestakaisin), bassoa, laulua, effektejä ja rumpuja. Zenger esittää soolokeikoillaan esimerkiksi Ben E. Kingin Stand By Men laulua myöten.

Taiteilijan mukaan pääosa äänistä syntyy suussa, jossa hyödynnetään huulia, kieltä ja kurkunpäätä. Suomenkielinen sana poskisolisti onkin tältä osin harhaanjohtava.

Zenger tuli suomalaiselle suurelle yleisölle tutuksi Helsingissä järjestetyn Eurovision laulukilpailun semifinaalin vierailevana solistina. Felix Zenger nähtiin lavalla myös Uuden Musiikin Kilpailussa 2012 edellisvuoden viisuvoittajan Paradise Oskarin kanssa. Zengerin suusta Da da damiin soivat perkussiot.

Teksti: Paavo Rytsä ja Elina Yli-Ojanperä