Hyppää pääsisältöön

Toivo Sukari ja Ideapark

Maskun kalustetalon jättiyritykseksi kasvattanut Toivo Sukari kaavailee Länsi-Uudellemaalle Vihtiin suurta kauppakeskusta, jota asuntoministeri vastustaa.

Asuntoministeri Jan Vapaavuori (kok.) ja Sukari väittelivät hankkeesta TV1:n A Plus -ohjelmassa toukokuussa 2008. Sukari moitti Vapaavuorta Helsinki-keskeiseksi päättäjäksi, joka ei ajattele muiden alueiden kuin pääkaupungin taloutta.

Vapaavuori näkee kovassa kauppakeskusrakentamisessa sekä hyviä että huonoja puolia. Hänen mukaansa kauppakeskukset tulisi sijoittaa paikoille, joissa niistä ei aiheudu lisää liikennettä.

Sukari puolestaan pitää liikkeiden ryhmittymää luontoystävällisenä, sillä yhdellä autoreissulla voi vierailla useissa eri liikkeissä.

Lempäälän Ideaparkin sanotaan olevan menestys, ja Pieksämäelle on rakenteilla vastaava. Vihdin projektia estää ainakin vielä Uudenmaan maakuntakaava.

Teksti: Paavo Rytsä

  • Uuden musiikin ilotulitusta jo kymmenen tuotantokauden verran – katso UMK:n finaaliesitykset kautta aikojen

    Elävän arkiston kooste UMK:sta vuosien varrelta.

    Uuden Musiikin Kilpailu (UMK) järjestettiin ensimmäistä kertaa vuonna 2012, jolloin se korvasi Yleisradion perinteisen Euroviisukarsinnan. UMK on tuonut kansan eteen esiintyjiä niin pystymetsästä kuin koko kansan tuntemista tähdistä. Vuonna 2021 UMK järjestetään kymmenennen kerran ja sen kunniaksi Elävä arkisto on koostanut tähän artikkeliin kaikki esitykset vuosien varrelta. Ota mukava asento ja laita korvat hörölle – tervetuloa uuden musiikin kuplaan!

  • Pieni suuri Heinola, karismaattinen Suomen läpikulkupiste

    Heinolan kaupungilla on tarinoita kerrottavanaan.

    Heinolan sijainti Suomen tieverkoston solmukohdassa johtaa monet kulkemaan tuon Päijät-Hämeessä sijaitsevan siltojen kaupungin poikki, mutta lyhyt silmäys harvemmin tutustuttaa ketään laajemmin paikkakunnan saloihin. Pienestä koostaan huolimatta Heinolan historia kätkee sisäänsä muutakin kuin vain kunnian ohikulkupaikkana, josta todistavat tähän kootut video- ja audiotaltioinnit.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto