Hyppää pääsisältöön

Hovimäen vanha isäntä

Hovimäki-sarjan alussa kartanon isäntänä on vielä majuri Lindhof, joka tietää kuolevansa ja etsii tilalle sukulaista jatkajaksi.

Vapaaherra, majuri Fredrik Lindhof pyytää kylän pastorin luokseen, jotta perimysasia saataisiin järjestykseen.

Lindhof tietää, että hänellä on jossain Magnus-niminen veljenpoika, ja hän pestaa nuoren kappalaisen, Pohjanmaalta saapuneen Henrik Wegeliuksen etsimään sukulaispoikaansa.

Hovimäen talousmamselli Frieda Siegell elättelee toiveita avioliitosta kartanonherran kanssa, mutta majuri huomauttaa erikseen nuorelle papille, ettei hän halua naida uskollista palvelijaansa.

Hovimäen kartano sijaitsee kuvitteellisessa varsinaissuomalaisessa pitäjässä, Hirvikoskella. Kertomus alkaa 1700-luvun viimeisistä vuosista päättyen 1900-luvun alkuun. Keskeisin kuvauspaikka on Turun Kakskerrassa sijaitseva Brinkhallin kartano.

Sarjan käsikirjoittajina ovat toimineet Carl ja Anna-Liisa Mesterton, jotka tunnetaan mm. Metsoloiden tekijöinä.

Lue lisää:

Hovimäki-tv-sarjan kartanon isäntä luutnantti Magnus Lindhof (Tapani Kalliomäki) ja hänen vaimonsa Johanna (Nina Hukkinen)

Magnus Hovimäen isännäksi

Magnus Lindhof on nuori lupaava upseeri, joka perii Hirvikoskella sijaitsevan Hovimäen kartanon. Hän päättää panna sotilasuran sivuun ja alkaa hoitaa sukutiluksia.

Kommentit

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto