Hyppää pääsisältöön

Metsolan Liisan lakkiaiset

Metsolan suku kokoontuu Tampereelle kevätkesällä 1988, kun Riston nuorempi lapsi Liisa pääsee ylioppilaaksi.

Myös isoisä Antti saapuu Hoikasta. Isoäiti Annikki jää puolestaan hoitamaan perheen lehmiä. Hoikasta saapuu myös Liisan setä Erkki.

Liisa on rakastunut veljensä Lassen kaveriin Stiguun, joka kuitenkin kiinnostuu koko ajan enemmän Liisan tädistä Eevasta. Liisa ja Eeva ovat lähes samanikäisiä.

Liisan tulevaisuudensuunnitelmat ovat vielä avoimia lakkiaisten aikaan.

Veljekset Erkki ja Risto juttelevat lakkiaisissa liiketoimistaan. Erkki arvioi Riston tehneen liian kalliin kaupan mainosyritystä ostaessaan.

Metsolat-sarjan kaikki osat, 41 jaksoa, ovat katsottavissa Yle Areenassa 19.12.2018 saakka.

  • Tehtaan varjossa – työläisnuorukaisen pyrkimys henkiseen kasvuun

    Toivo Pekkasen läpimurtoteos neliosaisena sarjana.

    Tehtaan varjossa on työläiskirjailijana tunnetun Toivo Pekkasen osin omaelämäkerrallisia aineksia sisältävään läpimurtoteokseen perustuva neliosainen tv-elokuva. Sisällissodan jälkeiseen aikaan sijoittuva romaani ilmestyi 1932.

  • Kapea vyötärö ja muhkea kellohelma – ompele itsellesi 1950-luvun mekko!

    Anna-Liisa Tiluksen mekon kaavat tässä artikkelissa.

    Maaseudulta maailmalle -ohjelman ensimmäisessä osassa Anna-Liisa Tiluksen yllä on pehmeästä villakankaasta tehty mekko. Tästä artikkelista löydät kaavat ja ohjeet 1950-luvun mukaisen mekon tekemiseen! Maaseudulta maailmalle -sarja Areenassa Anna-Liisa Tiluksen yllä nähtävä mekko on aito 1950-luvun vaate, joka löytyi Ylen puvustosta. Sen materiaalina on käytetty pehmeää villakangasta.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto