Hyppää pääsisältöön

Hanne: Kundi viitostieltä

Hanne muistetaan 1970-luvulta hiteistään Verushka, Hän on mun ja Kundi viitostieltä, jonka hän esitti rauhanturvaajille vuonna 1975.

Tietolaatikko

Kundi viitostieltä. säv. Matti Siitonen, san. Vexi Salmi

Hanne (oik. Eija Klotzner, o.s. Höynälä, 6.7.1954-10.3.2010) oli mukana SA INT -viihdekiertueella, joka kävi tapaamassa suomalaisia rauhanturvajoukkouja Siinailla ja Kyproksella.

Eija Höynälän ura alkoi 1970-luvun puolivälissä, kun hänen ystävänsä oli lähettänyt laulajan tietämättä nauhoja itse kitaralla säestetyistä lauluista, joista Finnlevyn Toivo Kärki oli pitänyt. Ensimmäinen single Kun rakastaa / Nään täysikuun julkaistiin vielä Höynälän omalla nimellä.

Pian laulajan toisesta nimestä Hannelesta keksittiin nasakka taiteilijanimi Hanne, ja hän levytti alkuvaiheessa mm. menestyssävelmiä euroviisuista, mutta vasta Verushka, Kundi viitostieltä ja Hän on mun nostivat Hannen koko kansan tietoisuuteen.

Hanne ja Hätävara-orkesteri oli tuttu näky suomalaisilla tanssipaikoilla 1970-luvulla. Hanne lopetti aktiivikeikkailun 1980-luvun alkupuolella, ja hän on asunut sen jälkeen mm. Ruotsissa ja Saksassa.

Teksti: Paavo Rytsä

Kommentit