Hyppää pääsisältöön

Katri Makkonen Kiinan järistysalueella

Kiinassa Sichuanin maakunnassa sattui 12.5.2008 voimakas maanjäristys, joka romahdutti kokonaisia kaupunkeja. Järistys vaati kymmeniätuhansia kuolonuhreja.

Tietolaatikko

Sichuanin maanjäristyksessä 12. toukokuuta 2008 kuoli 70 000 ihmistä ja viisi miljoonaa jäi kodittomiksi.
Kiina avasi ovensa ensimmäisen kerran muiden maiden avustusjoukoille katastrofialueella.

YLEn kirjeenvaihtaja Katri Makkonen teki koskettavia raportteja Kiinan maanjäristysalueelta.

Makkonen arvioi heti järistyksen satuttua, että kyseessä on suuronnettomuus. Toimittajaryhmän kulku katastrofipaikalle oli vaikeaa sortuneiden teiden vuoksi.

Makkosen raporteissa näkyy paljon lohduttomuutta, mutta myös toivoa raunioiden alta pelastuneiden muodossa.

Keski-Kiinan alueella myös eloonjääneiden kohtalo on karu, sillä miljoonat ihmiset ovat menettäneet kotinsa ja lapset koulunsa kokonaisten kylien ja kaupunkien romahdettua.

YLEn Makkonen ja MTV3:n Kiinan kirjeenvaihtaja Petri Saraste palkittiin vuoden 2008 journalisteina. Vuoden journalistin palkinto oli yksi Bonnierin suuren journalistipalkinnon kategorioista.

Teksti: Paavo Rytsä

Kommentit
 • Elokuu on raadollinen elokuva ihmissuhteista, alkoholismista ja toteutumattomista unelmista

  Palkittu elokuvaklassikko on nyt pysyvästi Areenassa.

  Elokuu (1956) on Matti Kassilan käsikirjoittama ja ohjaama elokuva, jota pidetään kiistatta yhtenä suomalaisista elokuvaklassikoista. Se pohjautuu Frans Emil Sillanpään samannimiseen kirjaan vuodelta 1941. Elokuva sai ilmestyttyään yhteensä kuusi Jussi-palkintoa ja se edusti Suomea Cannesin elokuvajuhlilla 1957.

 • Kirsi Kunnaksen Tiitiäis-hahmot loikkivat Punni-pupun johdolla kirjasta radioon

  Aino-Maija Tikkanen lukee klassikkosatuja.

  Mistä löytyy korvaton pupu tai kengälle kaveri? Entä miksi prinssit hyppivät toistensa yli? Vuonna 1963 näyttelijä Aino-Maija Tikkanen kertoili Kirsi Kunnaksen rakastettuja Tiitiäisen tarinoita radioaalloille, jotka ovat viimein rantautuneet Areenaan sadunnälkäisten mielikuvitusseikkailijoiden riemuksi.

 • Muotihuumeita, matematiikan vaikeutta ja Tallinnan yöelämän saatananpalvojia – Nuorten uutisissa kaikki aiheet olivat "in"

  Nuorten uutisia esitettiin televisiossa vuosina 1993–1997

  Vuosina 1993–1997 televisiossa esitetty nuorten uutis- ja ajankohtaisohjelma N.Y.T. NYT – Nuorten uutiset toi tv-vastaanottimiin nuorten ilmiöitä laidasta laitaan sekä käsitteli niitä omalla suorasukaisella tyylillään. Ohjelman ankkureina toimivat toimittajat Heli Koskela ja Jani Juntunen.

 • "Hyvä Holkeri!" – Kummelin Saldo oli taloussatiiri lama-Suomesta

  Tynnyripukuinen laman uhri ja aikakauden tutut nimet.

  Lama on vienyt Suomen syvään kriisiin useasti. 1990-luvun alun lama oli monelle kovaa aikaa. Pankkisotkujen myötä korot kipusivat taivaisiin ja moni koki henkilökohtaisen konkurssin. Komediaryhmä Kummeli otti vuosina 1993 ja 1994 kantaa maan tilanteeseen. Syntyi satiirinen sketsisarja Saldo, jossa kiitettiin ja kehuttiin aikakauden tunnetuimpia talousnimiä. Tynnyriasuinen päähenkilö menetti jopa vessanpönttönsä velkojille.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto