Hyppää pääsisältöön

Arto Nyberg: katsojien suosikit 2004

Arto Nybergin katsojat äänestivät parhaiten mieliin painautuneista vieraista vuodelta 2004. Elävä arkisto julkaisi kymmenen eniten ääniä saanutta haastattelua.

Ylivoimaisesti toivotuin oli Juice Leskisen haastattelu. Leskinen vieraili ohjelmassa puolitoista vuotta ennen kuolemaansa.

Muutoin äänet jakautuivat kymmenen kärjessä varsin tasaisesti. Katsojien mieleen ovat jääneet etenkin muusikot ja kirjailijat, mutta on joukossa yksi toimittaja sekä poliitikkokin.

Nybergin sohvalla puhutaan monenlaisista asioista. Alivaltiosihteeri perehdyttää maallikot palindromien saloihin ja Hector puolestaan kertoo, mitä sanat hänelle merkitsevät.

Suomen kielen merkitys ja monimuotoisuus nousevat keskeisiksi sekä Heli Laaksosen että Arvi Lindin haastatteluissa. Laaksonen liputtaa paikallisvärin puolesta, Lind puolestaan muistuttaa hyvän yleiskielen merkityksestä.

Viimeisen Uuno Turhapuro -elokuvan tiimoilta ohjelmassa vieraillut Vesa-Matti Loiri paljastaa, ettei ensimmäistä Uunoa suunniteltaessa oikein jaksanut uskoa sen menestykseen.

Niin ikään komedian kautta kansansuosikiksi noussut Pirkka-Pekka Petelius kertoo, etteivät omat jutut ole aina kotona naurattaneet.

Kauko Röyhkä pohtii ohjelmassa tapoja ja syitä siihen, miten julkisuuteen noustaan ja miten siellä pysytään.

Kekkosen ajan Suomi ja suomettuminen ovat aiheina sekä Jari Tervon että Ben Zyskowiczin haastatteluissa. Molempien viesti on sama: lähihistoriassamme riittää kosolti aiheita myös tuleville tutkijoille.

Teksti: Petra Himberg

Kommentit

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto