Hyppää pääsisältöön

Bon Jovi - maailmankuulu kellaribändi

Bon Jovi paistatteli 80-luvun lopussa maineessa Moskovaa myöten. Bändi harjoitteli kuitenkin edelleen rumpalinsa pienessä kellarissa.

Tietolaatikko

Bon Jovi esiintyi Helsingissä 16.6.2008.

Jon Bon Jovin (oik. John Francis Bongiovi) vuonna 1983 perustama hardrockbändi Bon Jovi teki esikoisalbuminsa vuonna 1984.

Muut alkuperäisjäsenet olivat kitaristi Richie Sambora, kosketinsoittaja David Bryan, rumpali Tico Torres, ja basisti Alec John Such, joka jäi pois vuonna 1994.

Varsinaisen läpimurron yhtye teki vuonna 1986 ilmestyneen Slippery When Wet -levyn myötä. Yhteistyössä säveltäjä Desmond Childin kanssa syntyi klassisia hittejä, kuten You Give Love a Bad Name ja Livin´ on a Prayer.

Bon Jovi nousi 80-luvun loppuvuosina huikeaan suosioon niin Yhdysvalloissa kuin kansainvälisesti. Musiikillisesti se siirtyi lähemmäs melodista keskitien rockia.

90-luvun taitteessa suurin suosio alkoi taittua, ja raskaan kiertue-elämän väsyttämä bändi vetäytyi ensimmäiselle pitemmälle tauolleen. Se teki comebackin vuonna 1992 julkaistulla Keep the Faithilla.

Bon Jovi on vetäytynyt välistä huilaamaan, mutta sille on riittänyt edelleen sankkoja ihailijajoukkoja etenkin Euroopassa ja Aasiassa.

Teksti: Jukka Lindfors